Het laatste energie- en klimaatnieuws

17

nov

Wat betekent het slotakkoord van Glasgow (voor de energietransitie)?

De nood is hoog en hoewel er – zoals Greta Thunberg zegt - ook veel ‘blah blah blah’ werd geroepen, zijn er zeker ook een aantal lichtpuntjes. Welke hoopvolle stappen in Glasgow zijn gezet, zetten we hier graag voor je op een rij.

09

nov

De energiemarkt staat in de fik en de aarde wordt steeds warmer

Hét moment om te kijken naar de fossiele energieverslaving van Nederland.

28

okt

Alles wat je moet weten over vloerisolatie

We hoeven je vast niet meer uit te leggen dat woningisolatie een goede investering is. Je verlaagt je energierekening en CO₂-uitstoot en je verhoogt je woningwaarde. Er zijn verschillende mogelijkheden om je huis te isoleren, waaronder vloerisolatie.

30

sep

De energieprijzen stijgen, wat betekent dit voor jou?

Afgelopen dagen heb je het ongetwijfeld voorbij zien komen in het nieuws: de energieprijzen stijgen tot ongekende hoogtes. We begrijpen dat dit vragen oplevert, die we in dit blog graag voor je beantwoorden.

26

sep

In gesprek met Monique van Bio-energiecentrale Sittard

In Nederland bestaan ook duurzame vormen van bio-energie. Zoals onze producenten Monique en Servaes. In dit blog lees je alles over hun Bio-energiecentrale in Sittard.

Het laatste energie- en klimaatnieuws

Vandebron is een energieplatform met een missie. Via ons blog houden we je op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van goeie energie.

Tags
VandebronInspiratiebronnenSlim ladenKennisbankBio-energieBeleidElektrisch rijdenGeschiedenisKlimaatSailorsZonne-energieActueelSjoemelstroomWindenergieNatuurTechGoeie energieGroenDoenImpact