Het laatste energie- en klimaatnieuws

19

sep

In gesprek met Peter van Roij van Houtindustrie Schijndel BV

In Nederland bestaan ook duurzame vormen van bio-energie. Zoals onze producent Peter van Roij. In dit blog lees je alles over zijn houtindustrie in Schijndel.

04

aug

Duurzaam onderweg in eigen land

Wil je op een duurzame manier touren door eigen land, maar beschik je niet over een eigen elektrische auto? Check dan deze groene opties eens!

02

aug

Alles wat je moet weten over spouwmuurisolatie

We hoeven je vast niet meer uit te leggen dat woningisolatie een goede investering is. Je verlaagt je energierekening en CO₂-uitstoot en je verhoogt je woningwaarde. Er zijn verschillende mogelijkheden om je huis te isoleren, waaronder spouwmuurisolatie.

30

jun

Shocking nieuws: we gaan nog maar 7% van onze energie leveren!

We horen je denken: dat kan toch helemaal niet? KLOPT! Met 7% zou niemand genoegen nemen. Waarom zouden we dan wel genoegen nemen met maar 7% vermindering van de plasticsoep in onze oceanen?

23

jun

Curtailment: slimmer omgaan met goeie energie

Benieuwd wat het is en hoe Vandebron curtailment inzet om het energienet te balanceren? Lees dan snel verder!

Het laatste energie- en klimaatnieuws

Vandebron is een energieplatform met een missie. Via ons blog houden we je op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van goeie energie.

Tags
VandebronInspiratiebronnenSlim ladenKennisbankBio-energieBeleidElektrisch rijdenGeschiedenisKlimaatSailorsZonne-energieActueelSjoemelstroomWindenergieNatuurTechGoeie energieGroenDoenImpact