Home

Blog

Het laatste energie- en klimaatnieuws

03

jun

Groningen energieneutraal in 2035

Groningen heeft een ambitieuze doelstelling: energieneutraal in 2035. En met de bouw van zonnepark Roodehaan zetten zij een flinke stap in de goede richting. Maak kennis met het grootste zonnepark van de gemeente Groningen.

31

me

Het energie-ABC: de A is van Aardgas

Voor transparantie op de energiemarkt is wederzijds begrip nodig. Daarom zetten we alle energietermen op een rij in een ABC - van aardgas tot zonnepaneel.

19

me

De drie grootste voordelen van een eigen laadpaal

Bij Vandebron merken we dat overstappen van een benzine- naar een elektrische auto voor veel mensen nog steeds een drempel is. En die drempel willen we graag wegnemen, want wij weten het zeker: elektrisch rijden is de toekomst!

09

apr

Klimaatvoorspellen: zó zou het moeten

De Volkskrant bracht dit weekend twee artikelen over klimaatverandering. Dit is waarom het ‘min of meer hoopgevende’ verhaal van Maarten Keulemans meer bijval verdient dan de alarmroep van David Wallace-Wells.

24

mrt

Wij presenteren: Onze nieuwe campagne met Jennifer Hoffman en haar bron Arie

Veel Nederlanders kiezen voor groene stroom, maar krijgen zonder dat ze het weten grijze stroom in een groene jas. Met deze campagne willen we Nederland bewust maken van 'sjoemelstroom'.

Het laatste energie- en klimaatnieuws

Vandebron is een energieplatform met een missie. Via ons blog houden we je op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van goeie energie.

Tags
GroenDoenActueelGeschiedenisSailorsNatuurSjoemelstroomVandebronGoeie energieBio-energieWindenergieBeleidZonne-energieKlimaatTechSlim ladenImpactInspiratiebronnenElektrisch rijdenKennisbank