Home

Blog

Het laatste energie- en klimaatnieuws

09

apr

Klimaatvoorspellen: zó zou het moeten

De Volkskrant bracht dit weekend twee artikelen over klimaatverandering. Dit is waarom het ‘min of meer hoopgevende’ verhaal van Maarten Keulemans meer bijval verdient dan de alarmroep van David Wallace-Wells.

24

mrt

Wij presenteren: Onze nieuwe campagne met Jennifer Hoffman en haar bron Arie

Veel Nederlanders kiezen voor groene stroom, maar krijgen zonder dat ze het weten grijze stroom in een groene jas. Met deze campagne willen we Nederland bewust maken van 'sjoemelstroom'.

24

mrt

'Bij Vandebron werken mensen die de wereld willen verbeteren. Dat werkt aanstekelijk.'

Achter de schermen bij Vandebron werkt iedere dag een groot team van medewerkers aan een duurzame toekomst. Een daarvan is Mike, accountmanager van Team Energie.

08

mrt

Een overwinning voor het klimaat: de Hemweg sluit!

Het was gisteren al groot nieuws in alle media en werd vandaag door de ministerraad bevestigd: de Hemwegcentrale sluit volgend jaar! Een belangrijke overwinning voor het klimaat, wat ons betreft.

19

feb

De drie meestgestelde vragen over Slim laden

Vorig jaar lanceerden we samen met TenneT en IBM een Slim laden-pilot, waarbij elektrische auto's gebruikt worden om het energienet in balans te houden. En die pilot krijgt vervolg! Maar hoe werkt Slim laden nu precies?

Het laatste energie- en klimaatnieuws

Vandebron is een energieplatform met een missie. Via ons blog houden we je op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van goeie energie.

Tags
GroenDoenActueelGeschiedenisSailorsNatuurSjoemelstroomVandebronGoeie energieBio-energieWindenergieBeleidZonne-energieKlimaatTechSlim ladenImpactInspiratiebronnenElektrisch rijdenKennisbank