Energie uit duurzame bronnen

Al onze energie is duurzaam geproduceerd en opgewekt in Nederland. Zo weet je bij Vandebron zeker dat je écht goeie energie afneemt. We leveren energie uit zon, wind en biomassa. Neem je via Vandebron ook gas af? Dan is dat bij ons altijd CO2-gecompenseerd. Ben je zelf energieproducent? Verkoop je energie via Vandebron!

Kies je eigen groene energiebron

Via onze energiemarktplaats vind je gemakkelijk een energiebron bij jou in de buurt. Ga je voor goeie energie uit zon, wind of biomassa?

Elektriciteit

Zonne-energie is 5,8% van al onze energie

De zon geeft het hele jaar door goeie energie, ook als het regent. Zonnepanelen werken namelijk op licht, niet op warmte. Zo kunnen onze Nederlandse zonneparken elke dag duizenden huishoudens voorzien van goeie energie, rechtstreeks van de zon. 

Lees meer over zonne-energie

Windenergie vormt 83,3% van onze totale energieproductie

Nederland staat natuurlijk bekend om haar molens. De moderne modellen torenen gemiddeld 100 meter de lucht in en wekken enorme hoeveelheden goeie energie op. Zo brengt de Nederlandse wind iedere dag goeie energie naar bijna 100.000 huishoudens die zijn aangesloten bij Vandebron. 

Lees meer over windenergie

Bio-energiebronnen leveren 10,9% van onze energie

Biovergisters zetten organisch afval - ook wel biomassa genoemd - om in goeie energie. Ware upcycling dus! Onze bio-energieproducenten gebruik hiervoor uitsluitend lokaal en duurzaam gewonnen restmaterialen, zoals tuinafval en resthout. Zo verwarmen zij samen de huizen van bijna 20.000 klanten Vandebron. 

Lees meer over bio-energie

Gas

Aardgas CO₂-gecompenseerd

Op dit moment is het nog niet mogelijk om op landelijke schaal groen gas aan te bieden. Wij leveren het groenste alternatief: aardgas van Gasterra met CO₂-compensatie van de Gold Standard. Dit is het strengste keurmerk op het gebied van klimaatcompensatie. Er zijn zes compensatieprojecten die allen naast het terugdringen van de CO₂-uitstoot ook een bijdrage leveren aan de lokale samenleving. Je kunt zelf kiezen welk project je steunt.

Bosbehoud en het verbouwen van cacao

Original beans

Ontbossing is een groot probleem van Zuid-Amerika. In Ecuador heeft Original Beans een groot regenwoud in beheer, waar ze cacaobonen verbouwen en tegelijkertijd het bos beschermen. De lokale bevolking wordt opgeleid om het bos te beheren.

Hoe groener de aarde, hoe koeler de planeet

JustDiggit

In de droogste gebieden van Afrika wordt slechts 20% van het regenwater opgenomen in de grond, met verdere verdroging en verwoestijning tot gevolg. Justdiggit doorbreekt deze spiraal, door innovatie te combineren met een eeuwenoude techniek: gaten graven.

Nieuwe bomen planten in Afrika

Bosbehoud in Kikonda

Landbouwgrond levert meer geld op dan een bos, en daarom vindt in Afrika veel ontbossing plaats.Illegale houtkap heeft een bijzonder negatieve invloed op het klimaat. Met dit project worden bewoners in Uganda opgeleid om nieuwe bomen te planten.