Dynamisch energiecontract

Vragen? Bekijk onze meestgestelde vragen

Kom je er niet uit? Bel ons op +31 20 3230322

Kies nu voor een dynamisch contract

Stroomprijs per uur
Gasprijs per dag
Inzichten in de app
Verbruik op groenste en goedkoopste momenten
100% groene stroom
Van lokale producenten
Elk moment opzegbaar
Zonder bijkomende kosten

Wat is een dynamisch energiecontract?

Bij een dynamisch energiecontract betaal je de inkoopprijs van energie. Je betaalt een maandelijkse vaste vergoeding aan Vandebron, maar verder bepaal je zelf wanneer je energie verbruikt tegen welke prijs. De prijs van stroom verschilt per uur, die van gas per dag. De dag vooraf zie je wat de prijzen van morgen zijn.

Lees meer in ons blog

Dynamisch energiecontract bij Vandebron

1. Inzicht in de marktprijzen

Krijg inzicht in de inkoopprijzen en ontdek wanneer energie het groenst en goedkoopst is.

2. Pas je verbruik aan

Gebruik dit inzicht om op de juiste momenten groen en goedkoop energie te verbruiken.

3. Word beloond

Op groene momenten verbruiken betekent een lagere energierekening. Zo wordt jouw groene gedrag beloond!

Waarom het dynamisch energiecontract?

Vandebron heeft een duidelijke missie: zo snel mogelijk naar 100% groene energie. Groene energie verbruiken op de momenten dat dit volop beschikbaar is, is daar een belangrijk onderdeel van. Een dynamisch energiecontract afsluiten betekent beloond worden voor energieverbruik op deze duurzame momenten. Want bij groene stroomproductie is elektriciteit juist dán het goedkoopst!

Dynamische voordelen

Groenste contractvorm

Je wordt gestimuleerd én beloond om op de groenste momenten energie te verbruiken.

Betaal nooit teveel

Je betaalt altijd de inkoopprijs en geen risicopremie.

100% transparant

Je ziet precies wat jouw verbruik kost. Per dag en per uur.

Gemiddelde prijs van stroom

In 2023 varieerden de dynamische stroomtarieven van gemiddeld €0,26 tot €0,34 per kWh. Die prijs is opgebouwd uit het kale kWh-tarief, de energiebelasting en de inkoopvergoeding aan Vandebron. Zo was de kale kWh-prijs in februari 2023 gemiddeld €0,17, de energiebelasting €0,15 en de inkoopvergoeding €0,02. De energiebelasting voor 2024 is vastgesteld op €0,13. Bij een dynamisch contract verschillen de prijzen per uur, dus door je gebruik slim te plannen kun je flink besparen én zo gebruikmaken van de groenste stroom.

Gemiddelde gasprijs

In tegenstelling tot de stroomprijzen, veranderen de gasprijzen van een dynamisch contract niet elk uur maar dagelijks. Via onze app zie je iedere dag na 18.00 uur wat de gasprijs voor de volgende dag gaat zijn. Ook hierbij is de prijs opgebouwd uit het kale m3-tarief, de energiebelasting en de inkoopvergoeding aan Vandebron. Zo was de kale m3-prijs in februari 2023 gemiddeld €0,64, de energiebelasting €0,59 en de inkoopvergoeding €0,11. Voor 2024 is de energiebelasting per m3 gas vastgesteld op €0,71.

Hoe werkt het bij Vandebron?

Elke dag worden de tarieven voor de volgende dag om 13.00 uur en uiterlijk om 17.00 uur bekend gemaakt. Vanaf dan weet je de tarieven voor morgen: de uurtarieven voor stroom en de dagtarieven voor gas. Daarbij biedt Vandebron als enige energieleverancier ook inzicht in de verdeling van grijze en groene stroom. Zo zie je dus meteen hoe laat je morgen je elektrische auto oplaadt en hoe laat de wasmachine aan moet!

Dynamisch energiecontract afsluiten?

Een dynamisch contract afsluiten is zo gedaan. Meld je bovenaan deze pagina aan, vul je gegevens in en wij regelen de overstap. Toch niets voor jou? Je kunt je contract altijd aanpassen naar een vast contract. Zo kun je met een gerust hart ontdekken of een dynamisch energiecontract afsluiten wat voor jou is.

Wat onze klanten zeggen

Steeds meer huishoudens kiezen voor een dynamisch contract.

Duidelijke uitleg en transparant

'Ik heb op de vragen die ik over het dynamisch energie contract had een duidelijke aanvulling gekregen zodat ik een voor mij juiste keuze kan maken.' Jenneke uit Amsterdam

Betrouwbaar en duurzaam

'Ik heb goede ervaringen met Vandebron. Betrouwbare leverancier van duurzame energie. Ook wisselen naar dynamisch contract ging heel soepel.' - Hans uit Delfgauw

Goede uitleg en advies

'Mijn vragen over een dynamisch contract werden adequaat beantwoord en er werd goed meegedacht.' - Flora uit Bennekom