HomeEnergiebronnen

Windenergie uit Allingawier

Windenergie uit Allingawier

Het huis van Yme in Allingawier is tot in de puntjes uitgedacht. Zo heeft het huis een gescheiden watersysteem, waardoor er minimaal gebruik wordt gemaakt van leidingwater. Daarnaast bevindt de slaapkamer zich onder de grond, verwarmt de warmtepomp de woning en liggen er zonnepanelen op het dak om het verbruik te compenseren. Dat de familie Hempenius daarnaast ook nog een windmolen heeft, past helemaal in het plaatje. Met deze windmolen wekken ze voor 800 huishoudens goeie energie op!

Meer over deze bron

Yme gebruikt zijn huis graag als proefkonijn. Hij was de eerste in zijn omgeving met een warmtepomp en een windmolen. ‘Je moet het risico durven nemen en maar zien waar het schip strandt’, geeft Yme aan. Niet alles wat ze proberen werkt, maar dat vindt Yme erbij horen. ‘Vallen en opstaan zijn onderdeel van het proces.’

Yme vindt het mooi zijn kennis over te dragen aan volgende generaties. Vanuit zijn vakgebied heeft hij geleerd dat je alles moet bekijken naar omstandigheden. ‘Alles werkt anders in andere omstandigheden, zo geldt het met de natuurwetten, het periodieke systeem en eigenlijk ook het dagelijks leven’, aldus Yme. ‘Wat heeft rendement en waar kan het verschil worden gemaakt?’ Voor Yme ligt de volgende stap bij batterijen en accu’s, zo kunnen ze ‘echt’ zelfvoorzienend worden.

Net als Yme Hempenius ook onderdeel van de energietransitie zijn? Meld je dan nu aan of neem contact op voor een persoonlijk aanbod!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.