Elektrisch rijden

Elektrisch rijden is een stuk minder schadelijk voor het milieu dan rijden op fossiele brandstof. Bij Vandebron geloven we in de toekomst van elektrisch rijden en daarom bieden we hiervoor een uitgebreid totaalpakket aan.

Wat is elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is een nieuwe manier van vervoer, waarbij auto’s in plaats van op fossiele brandstof op elektriciteit rijden. Dit is duurzamer en daardoor een belangrijk onderdeel van de transitie naar duurzame energie. Steeds meer autofabrikanten kiezen ervoor om ook elektrische auto’s op de markt te brengen. Ze worden dan ook steeds beter, duurzamer, zuiniger en toegankelijker.

De voordelen van elektrisch rijden

Schoner

Elektrische auto’s stoten, zelfs met de productie meegerekend, een stuk minder CO2 uit dan auto’s die rijden op fossiele brandstof.

Goedkoper

Je auto opladen met elektriciteit is goedkoper dan je tank volgooien met benzine. En vergeet de vrijstellingen en subsidies voor ev-rijders niet!

Voor iedereen

Er wordt veel geïnvesteerd in elektrisch vervoer, dus ontwikkelingen gaan snel! Het aantal openbare laadpalen groeit en elektrische auto’s worden toegankelijker voor een groter publiek.

De ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder: elk jaar worden er meer elektrische auto’s verkocht dan het jaar ervoor. Steeds meer automerken komen met nieuwe modellen die hybride of zelfs volledig elektrisch zijn: zelfs de populaire Volkswagen Golf en Opel Astra hebben tegenwoordig een elektrische variant. In Nederland is er per vier elektrische auto’s één publieke laadpaal beschikbaar en daarmee hebben we de hoogste laadpaal-dichtheid van Europa! Omdat elektrisch rijden een belangrijk onderdeel van de

energietransitie is, wordt het ook door de overheid gestimuleerd. Als je elektrisch rijdt, krijg je bijvoorbeeld vrijstelling van motorrijtuigenbelasting en heb je een lagere fiscale bijtelling. Als je zakelijk rijdt of een eigen bedrijf hebt, zijn de voordelen nog groter. Vanaf 2030 mogen er zelfs geen auto’s meer geproduceerd worden die vervuilende stoffen uitstoten en zijn er steeds meer plannen om niet-elektrische voertuigen uit de binnenstad te weren. Kortom: elektrisch rijden is de toekomst!

De Vandebron laadpas voor elektrisch rijden

Met de Vandebron-laadpas kun je je auto opladen bij alle openbare laadpalen in Nederland en in een groot deel van Europa zonder extra laadkosten per sessie. Wil je weten wat de voordelen zijn van de Vandebron laadpas of waar je precies kunt laden?

Meer informatie

De laadpaal van Vandebron voor thuis en kantoor

Wil je ook thuis laden met groene energie? Dat kan! Via Vandebron bestel je nu gemakkelijk een laadpaal voor thuis of op kantoor. Met deze laadpaal staat je auto altijd opgeladen voor de deur en hoef je je nooit meer zorgen te maken of er ergens een laadpaal beschikbaar is. Vind je het lastig om te beslissen welke laadpaal het beste bij jouw auto past? Wij helpen je graag - van het oriëntatieproces tot de installatie.

Meer informatie

De app voor elektrisch rijden van Vandebron

Met de Vandebron-app zie je in een oogopslag de beschikbare laadpalen in de buurt, mét bijhorende laadtarieven. Daarnaast heb je snel en makkelijk inzicht in je laadsessies en kosten en kun je in één handeling betalen voor laden en parkeren.

Slim laden van je elektrische auto

Tegenwoordig kun je met Vandebron ook Slim laden. Door het laden van elektrische auto’s te starten of juist te stoppen op momenten van onbalans op het landelijke energienet kan het net beter in balans worden gehouden. Bovendien kun je door slim te laden gemiddeld € 250,- per jaar verdienen. Bijdragen aan de balans op het energienet én geld verdienen, zonder iets in te leveren op je rijcomfort: dat is pas slim!

Meer informatie

Zakelijk elektrisch rijden met Vandebron

Ben je van plan om elektrisch te gaan rijden met je bedrijf of rijd je al elektrisch? Wil je het aantal laadpalen uitbreiden, of een persoonlijk aanbod ontvangen voor het leveren van laadpassen voor je gehele wagenpark? Bij Vandebron bieden we een totaaloplossing voor iedereen die zakelijk elektrisch rijdt.

Meer informatie