Snel naar

Energie besparen

De duurzaamste energie is niet gebruikte energie. Het is niet alleen belangrijk dat de energie die we gebruiken 100% groen is, maar ook dat we minder energie gaan gebruiken. Door energie te besparen kunnen we nog beter onze doelstelling van 100% duurzame energie in Nederland halen. Daarnaast is het goed voor jouw portemonnee. Met een goed geïsoleerd huis of je dak vol zonnepanelen bespaar je tot honderden euro's per jaar op je rekening. Kijk snel of jouw huis geschikt is.

Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en voor je portemonnee. Door zonnepanelen op je dak te leggen kun je zelf groene energie opwekken en met het geld dat je daarmee verdient, verdien je de aanschaf van je zonnepanelen in slechts een paar jaar terug. Met zonnepanelen help je dus mee met de energietransitie en bespaar je ook nog eens op je energiekosten. Lees snel meer en kijk met de zonnepanelenchecker of jouw dak geschikt is.

Doe de zonnepanelencheck

Je huis isoleren

Je huis isoleren lijkt misschien een grote stap, maar vaak is dit slechts een kleine moeite en heb je de investering al in een paar jaar terugverdiend. Het is ook nog eens ontzettend goed voor het milieu - een geïsoleerd huis, bespaart tot wel 50% energie ten opzichte van een niet-geïsoleerd huis. Afhankelijk van jouw situatie kun je kiezen voor spouwmuur-, dak- en/of vloerisolatie. Kijk snel of jouw huis geschikt is met de isolatiecheck.

Doe de isolatiecheck

Van het gas af

De ambities zijn duidelijk: in 2050 moet iedereen in Nederland van het gas af. Jij kunt zelf ook al eerder beginnen om je huis gasvrij te maken. Wij hebben de 6 belangrijkste stappen om van het gas af te gaan voor je op een rijtje gezet. Bekijk snel het stappenplan!

Stappenplan van het gas af

Tips om energie te besparen

Zonnepanelen, isoleren en van het gas af zijn natuurlijk best wel grote stappen om te nemen. Misschien heb je het al gedaan, of is dat in jouw huis helemaal niet mogelijk. Gelukkig hebben we alle tips om energie te besparen in een overzichtelijke lijst gezet. Lees het hier!

Lees de tips om energie te besparen

Wat onze klanten zeggen

Al 200.000 huishoudens kiezen voor 100% groene stroom van Vandebron. Dit zijn hun ervaringen.

Heel blij

'Ze houden mij goed op de hoogte van de prijzen en hebben tips om te besparen'- Chantal uit Weert

Houdt zich aan afspraken

'Energiecontract blijft gehandhaafd, ook nadat de energieprijzen sterk zijn verhoogd. Periodiek wordt je op de hoogte gehouden door nieuwsbrief over zaken die de energie betreffen en op welke wijze je energie kunt besparen.' - Wouter uit Woerden

zeer goed

'Maandelijks ontvang ik een duidelijk verbruiksrapport met aanbevelingen om te besparen.' Aldert uit Hoogezand