Al 10 jaar voorlopers

Al 10 jaar zet Vandebron de energiemarkt op z'n kop. Sinds dag één is de missie kraakhelder: 100% groene energie in Nederland, zo snel mogelijk! In het afgelopen decennium maakten we samen met 200 duizend Vandebronners veel impact.

Kijk maar!

Al 10 jaar geen gesjoemel

In 2014 is Vandebron gelanceerd om de energiemarkt eerlijker en transparanter te maken. We wilden geen gesjoemel meer met certificaten voor "groene" stroom. Bij Vandebron konden klanten voor het eerst zelf kiezen voor echte groene energie, lokaal opgewekt. Ook zijn we afgestapt van schimmige CO₂-certificaten en steunen we lokale initiatieven voor compensatie en biodiversiteit.

Al 10 jaar pioniers

Onze klanten en producenten zijn de echte pioniers. Dankzij hun lef en vertrouwen werd de allereerste marktplaats voor groene lokale energie in Nederland een feit. Inmiddels zijn we met 200 duizend Vandebronners die groene stroom afnemen van zo'n 200 lokale producenten. En samen pionieren we verder. Zo waren we een van de eersten met een oplossing voor elektrisch rijden en innoveren we de energiemarkt met nieuwe technologieën als curtailment.

Al 10 jaar actie

We laten van ons horen. Met de campagne '#wijwillenhemweg' voerden we bijvoorbeeld samen met duizenden Vandebronners actie tegen de vervuilende Hemweg-kolencentrale. En met succes! De Hemweg is uiteindelijk eerder gesloten. Met andere acties, zoals onze bespottende "organic energy" campagne en www.stopmetsjoemelen.nl, blijven we ons verzetten tegen vervuilende en schimmige praktijken in de energiemarkt.

Al 10 jaar transparant

Bij Vandebron zeggen we waar het op staat. Ook als niet iedereen dat waardeert. Zo waren we de eerste die eerlijk en transparant de toenemende kosten van zonnepanelen benoemde. Onze oplossing? Transparant de terugleveringskosten in rekening brengen. Zo blijft iedereen, of je nu wel of geen zonnepanelen hebt, eerlijk bijdragen én profiteren. En belangrijker nog, je investering in zonne-energie blijft op deze manier waardevol en duurzaam.

En nu doorlopen

We hebben groene energie inmiddels op de agenda gekregen, maar de energietransitie kent nieuwe uitdagingen. We moeten steeds slimmer met energie omgaan. Door te wassen als de wind waait en te laden als de zon schijnt, maar ook met nieuwe technologie zoals opslag en curtailment. En we zijn er nog niet! We blijven voorop lopen en de markt uitdagen tot 100% van alle energie in Nederland groen is. Doe je mee?

Overstappen op groene energie