Energiecontract afsluiten

Bij Vandebron kun je drie soorten energiecontracten afsluiten. Allemaal even groen. Welke contract sluit jij af? Ga je voor zekerheid of flexibiliteit?

Overstappen op groene energie

Duurzame energie van Nederlandse bodem

Vandebron heeft een missie: 100% duurzame energie in Nederland. Daarom bieden we alleen duurzame energie van Nederlandse bodem aan. Goeie energie, noemen we dat! Versnel je samen met ons de energietransitie? Een energiecontract afsluiten is de eerste stap.

Meer over onze energie

Onze energiecontracten

Vast contract

Variabel contract

Dynamisch contract

Met een vast energiecontract voor stroom en gas zet je je tarieven voor een langere periode vast. Eén of drie jaar bijvoorbeeld. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Een variabel energiecontract heeft een kortere looptijd. Prettig als je van meer flexibiliteit houdt, want je kunt elke maand overstappen. En wanneer de energieprijzen dalen, betaal je niet meer dan nodig.

Bij een dynamisch energiecontract schommelen de tarieven constant. Per dag of zelfs per uur. Door stroom op de groenste momenten te verbruiken, is het vaak ook het voordeligst.

Waar bestaat een energiecontract uit?

De basis van een energiecontract is een prijsafspraak voor het verbruik van gas en stroom. Je betaalt een tarief per kWh stroom en m³ gas die je in huis verbruikt. En dat voor een bepaalde periode.

Daarbovenop betaal je leveringskosten. Bij veel leveranciers is dit een percentage van je verbruik, maar bij Vandebron rekenen we een vaste prijs per maand. Zo verdienen wij niet meer wanneer jij meer verbruikt. Wel zo duurzaam!

Over de opbouw van het energiecontract

Energiecontract afsluiten

Vind je het belangrijk dat er échte groen stroom uit je stopcontacten komt? Kies dan voor een energiecontract van Vandebron. Je kunt bij ons een nieuw energiecontract aanvragen of naar ons overstappen. Ook verhuizen we je energiecontract eenvoudig met je mee wanneer je ergens anders gaat wonen.

Bereken energietarieven

Alleen een contract voor stroom of gas

Dat kan natuurlijk ook! Een gasloze woning heeft bijvoorbeeld alleen een energiecontract voor de levering van stroom nodig. Extra voordelig, want je betaalt dan geen vaste leveringskosten en geen netbeheerkosten voor gas.

Bereken energietarieven

Welk soort energiecontract past bij mij?

Bij een vast contract ga je voor maximale zekerheid. Je tarieven staan dan voor lange tijd vast. Als je liever wilt meebewegen met markt, is een dynamisch of variabel energiecontract juist interessant. Ontdek via onderstaande button alle voor- en nadelen van de verschillende contractvormen.

Ontdek de verschillen

Hoe snel gaat een energiecontract in?

Na het aanvragen van een nieuw energiecontract heb je een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Daarna kan je contract direct ingaan.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je nieuwe contract pas te starten zodra je oude energiecontract afloopt. Wij zeggen je oude contract dan op. Zelf heb je nergens omkijken naar!

Met spoed een energiecontract nodig? Neem contact op met onze klantenservice en je krijgt de mogelijkheid om de bedenktijd over te slaan. Je energiecontract kan dan al de volgende dag ingaan.

Energietarieven berekenen

Vandebronners aan het woord

Al meer dan 200.000 huishoudens hebben de overstap gemaakt naar écht groene energie uit Nederland en dragen via slimme oplossingen bij aan het versnellen van de energietransitie.

Echte groene stroom, goede tarieven en bereikbare klantenservice

'Echte groene stroom, CO2 wordt hier in NL gecompenseerd ipv vage projecten in verre landen, goede tarieven ook voor terugleveren (zonnepanelen). Duidelijke website, duidelijk over tarieven, geen kleine lettertjes. En bereikbare klantenservice, je hebt snel iemand aan de lijn en je wordt goed en vriendelijk geholpen. Ik krijg allerlei goedkopere aanbiedingen maar voor een klein prijsverschil kies ik voor duurzaamheid, kwaliteit en service.' - Ad uit Den Haag

Betrouwbaar en duurzaam

'Ik heb goede ervaringen met Vandebron. Betrouwbare leverancier van duurzame energie. Ook wisselen naar dynamisch contract ging heel soepel.' - Hans uit Delfgauw

Duurzaam

'Vandebron staat garant voor duurzaamheid. Voor mij het belangrijkste gegeven in de strijd tegen klimaatverandering. Het gebruik van schone energie komt op de eerste plaats.' - Geertruida uit Leimuiden