Snel naar

In 6 stappen van het gas af

Nederland heeft voor 2050 een duidelijk doel: iedereen van het gas af. Door zelf al eerder stappen te zetten om van het gas af te gaan, kun je het klimaat helpen en besparen op je energierekening. De komende weken publiceren we 6 stappen om van het gas af te gaan, te beginnen bij het kostenplaatje en eindigend bij het laten afsluiten van je gasaansluiting. Hou deze pagina dus in de gaten of schrijf je in om elke week op de hoogte gehouden te worden!

Meld je aan

Stap 1: het kostenplaatje

Een van de grootste hindernissen naar een gasvrij leven is het kostenplaatje. Het vraagt om kleine en grote investeringen. Gelukkig helpt de overheid je met allerlei subsidies en verdien je je investering vaak na een aantal jaar weer terug. We hebben alle kosten en subsidies voor je op een rij gezet:

  • Welke kosten komen er bij kijken om van het gas af te gaan?
  • Hoe snel is je investering eigenlijk terugverdiend?
  • Zijn er subsidies die je kunt aanvragen?
Naar het kostenplaatje

Stap 2: Isoleren

Voordat je van het gas af kunt, moet je huis goed geïsoleerd zijn. Dat is direct goed voor je energierekening. Op de lange termijn is dat nodig, omdat een warmtepomp die je als vervanging voor je cv aanschaft, anders niet goed je huis kan verwarmen. Hoe dat precies zit, hoeveel je kunt besparen en wat er allemaal nodig is om je huis te isoleren, lees je in ons blog:

Alles over isoleren

Stap 3 t/m 6

Hou deze pagina in de gaten voor de overige stappen:

  1. Elektrisch koken
  2. Energie opwekkken
  3. Warmtepomp
  4. Gas afsluiten

Of meld je aan om op de hoogte gehouden te worden over alle stappen:

Meld je aan

Duurzaam energieplatform
met een missie

Vandebron werkt toe naar een volledig duurzaam energienet, door alleen energie aan te bieden die écht groen is en lokaal is opgewekt. Als klant kies je zelf van welke bron je energie afneemt: zo weet je precies waar je goeie energie vandaan komt, en waar je geld naartoe gaat.

8,4
klantenscore

7,5
voor overstapproces

90%
beveelt ons aan