100% groene energie in Nederland

En dat zo snel mogelijk.

Dat is onze missie bij Vandebron. Door het aanbieden van écht groene energie en slimme oplossingen, willen we de energietransitie in een versnelling brengen. Dit doen we niet alleen, maar samen met al onze klanten en producenten zetten we zo de energiemarkt op z’n kop! Doe je mee?

Hoe het allemaal begon

Waarom kun je niet direct je energie kopen van een windmolen bij jouw uit de buurt? Hoe kan het zijn dat de energiemarkt zo ontransparant is? Dat vroegen Aart, Remco en Matthijs zich in 2013 af en kwamen zo op het idee om een marktplaats vol goeie energie te starten. Vandebron was geboren. Het eerste platform in Nederland waar je zelf kiest van wie je je energie koopt en waar je geld naartoe gaat. Eerlijk, transparant en duurzaam.

Het probleem in Nederland

70% van de huishoudens denkt groene stroom af te nemen, terwijl dit in werkelijkheid nog geen 15% is. Da’s gek he? Veel grijze energie wordt met hulp van buitenlandse groencertificaten als groen aangeboden. Sjoemelstroom noemen we dat. Daarmee wordt Nederland niet duurzamer. Sterker nog, elke dag wordt in ons land nog ruim 425 miljoen kilo CO₂ uitgestoten. In 2050 moet dit zijn teruggebracht naar nul. Dat gaat wat ons betreft veels te langzaam. Daarom wachten we bij Vandebron op niemand, we doen het gewoon. Elke dag werken we aan oplossingen om zo snel mogelijk onze missie te bereiken.

Onze oplossingen

Door alleen écht groene energie uit Nederland aan te bieden, zorgen we voor een groenere stroommix op het energienet. Ook bieden we verschillende diensten aan die helpen je CO2-uitstoot te verlagen, zoals elektrisch rijden, zonnepanelen en isolatie. Bovendien leveren we flexibiliteit aan het energienet met bijvoorbeeld Slim laden en curtailment. Daarmee kunnen we het energienet balanceren en zorgen we dat we steeds onafhankelijker worden van gas- en kolencentrales.