Slim laden

Slim laden is een geavanceerde dienst waarbij je met jouw elektrische auto kunt bijdragen aan het balanceren van het elektriciteitsnet. Op afstand kunnen we via onze slimme Vandebron-laadpaal het laden van honderden elektrische auto’s tegelijk stoppen en hervatten, waardoor we vraag en aanbod met elkaar in balans brengen.

Aanmelden
Direct naar het onderwerp
Duurzaam

Bijdragen aan een duurzamer energienet

Verdienen

Ontvang een financiële beloning

Slim

Slim laden volgens jouw laadvoorkeuren

Hoe werkt Slim laden?

Vandebron werkt samen met netbeheerder TenneT om het energienet te balanceren door elektrische auto’s en binnenkort ook allerlei andere apparaten slim in te zetten. Op sommige momenten, bijvoorbeeld rond 18.00 ‘s avonds, is er een grote piek in vraag naar energie. Op deze momenten moeten gas- en kolencentrales hard bijstoken om in de hoge energievraag te kunnen voorzien. Dit zijn ook vaak de momenten waarop elektrische auto’s worden opgeladen.

Maar als je auto een paar uur later is volgeladen, staat hij de rest van de nacht voor niets aan de lader. En dat terwijl de vraag naar energie ‘s nachts het laagst is! Door het laden van elektrische auto’s te stoppen als er meer vraag is dan aanbod en te hervatten als dat weer andersom is, leveren we flexibiliteit aan TenneT. Zo zijn we steeds minder afhankelijk van de capaciteit van gas- en kolencentrales.

Lees meer

TenneT beloont de levering van flexibiliteit door Vandebron een fee te betalen per geleverde KWh flexibiliteit. Is je maximum laadvermogen bijvoorbeeld 22kW, maar wordt je slimme laadsessie voor een uur gestopt, dan lever je 22kWh aan flexibiliteit. Vandebron telt jouw geleverde flexibiliteit bij elkaar op, wat je vervolgens kunt laten uitbetalen.

Duurzaam én voordelig, dus! Uiteraard zorgen we ervoor dat wanneer je de auto aan de lader zet, de batterij meteen deels wordt opgeladen, voor het geval dat je onverwachts toch weg moet. Zo kom je nooit met een lege batterij te staan.

Gebruiksgemak van Slim laden

Uiteraard lever je als Slim laden-deelnemer niet in op je gebruiksgemak, je komt nooit met een lege batterij te staan. Door slim te laden, zorgen we er samen voor dat gas- en kolencentrales op termijn niet meer nodig zijn. En ontvang je ook nog eens een financiële vergoeding! Mooi meegenomen, toch?

Slim laden met de laadpaal

Slim laden is mogelijk voor alle elektrisch rijders met een slimme laadpaal van Vandebron. Heb je een Vandebron-laadpaal en wil je bijdragen aan een betere balans op het energienet? Vul onderstaand formulier in en meld je aan. Nog geen Vandebron-laadpaal maar wel interesse in Slim laden?

Aanmelden