Slim laden

Slim laden is een geavanceerde dienst waarbij we gebruik maken van blockchain-technologie. Met Slim laden kun jij met jouw elektrische auto bijdragen aan het balanceren van het elektriciteitsnet. Op afstand kunnen we het laden van honderden elektrische auto’s tegelijk stoppen en hervatten, waardoor we vraag en aanbod met elkaar in balans brengen. En door slim te laden kun je ook nog eens geld verdienen: gemiddeld zo’n € 250 per jaar!

Aanmelden
Direct naar het onderwerp
Duurzaam

Bijdragen aan een duurzamer energienet

Verdienen

Verdien gemiddeld € 250,- per jaar

Slim

Slim laden volgens jouw laadvoorkeuren

Hoe werkt Slim laden?

Vandebron werkt samen met netbeheerder TenneT om het energienet te balanceren door elektrische auto’s en binnenkort ook allerlei andere apparaten slim in te zetten. Op sommige momenten, bijvoorbeeld rond 18.00 ‘s avonds, is er een grote piek in vraag naar energie. Op deze momenten moeten gas- en kolencentrales hard bijstoken om in de hoge energievraag te kunnen voorzien. Dit zijn ook vaak de momenten waarop elektrische auto’s worden opgeladen.

Maar als je auto een paar uur later is volgeladen, staat hij de rest van de nacht voor niets aan de lader. En dat terwijl de vraag naar energie ‘s nachts het laagst is! Door het laden van elektrische auto’s te stoppen als er meer vraag is dan aanbod en te hervatten als dat weer andersom is, leveren we flexibiliteit aan TenneT. Zo zijn we steeds minder afhankelijk van de capaciteit van gas- en kolencentrales.

Lees meer

TenneT beloont de levering van flexibiliteit door Vandebron een fee te betalen per geleverde KWh flexibiliteit. Is je maximum laadvermogen bijvoorbeeld 22kW, maar word je slimme laadsessie voor een uur gestopt, dan lever je 22kWh aan flexibiliteit. Vandebron telt jouw geleverde flexibiliteit bij elkaar op, wat je vervolgens kunt laten uitbetalen.

Duurzaam én voordelig, dus! Uiteraard zorgen we ervoor dat wanneer je de auto aan de lader zet, de batterij meteen deels wordt opgeladen, voor het geval dat je onverwachts toch weg moet. Zo kom je nooit met een lege batterij te staan.

Gebruiksgemak van Slim laden

Uiteraard lever je als Slim laden-deelnemer niet in op je gebruiksgemak. In de app kun je heel gemakkelijk zelf aangeven wanneer je auto volledig opgeladen moet zijn, en hoeveel procent je direct wilt laden. Zo kom je nooit met een lege batterij te staan. Door slim te laden, zorgen we er samen voor dat gas- en kolencentrales op termijn niet meer nodig zijn. En verdien je ook nog eens gemiddeld € 250,- per jaar! Mooi meegenomen, toch?

appstoreplaystore

Slim laden met de laadpaal

Op dit moment kunnen alleen mensen die een Tesla hebben met onze Slim laden-pilot meedoen. Maar we hebben goed nieuws voor alle andere geïnteresseerden: vanaf het voorjaar van 2020 kan iedereen met een Vandebron-laadpaal Slim laden, wat voor elektrische auto je ook hebt. Wil je ook meedoen? Vul onderstaand formulier in en meld je aan.

Aanmelden