HomeEnergiebronnen

Windenergie van Wind Power Genum

Windenergie van Wind Power Genum

Al begin jaren 90 waren Gerben en Doetie Wijbenga fanatiek op zoek naar duurzame energie-opwek. In 1995 hebben ze hun eerste windmolen aangeschaft. Enkele jaren later wilden ze meer impact maken. ‘In 2004 hebben we onze eigen windmolen in Ginnum opgeschaald. Op deze gezonde manier kunnen we goeie energie winnen en zoveel mogelijk mensen hiervan voorzien’, geeft Gerben aan. Met deze windmolen wekken ze inmiddels al jarenlang voor 700 huishoudens goeie energie op. Om de juiste keuze te maken, gingen ze in de jaren 90 met het hele gezin naar Denemarken op vakantie om de Bonus en Vestas windturbine fabrieken te bekijken. Hier kwam de eerste windmolen uit. Omdat ze nog meer energie op het net konden leveren hebben ze later een nog grotere windmolen gebouwd.

Meer over deze bron

Op open dagen stellen Gerben en Doetie hun windmolen beschikbaar om hun kennis en enthousiasme met anderen te delen. Ook komt er regelmatig een motorclub langs om een kijkje te nemen in de windturbine. Op deze manier hopen ze anderen te motiveren ook een stap naar goeie energie te zetten. Of dat nou is als nieuwe producent óf als afnemer.

Gerben en Doetie zijn erg positief en ondernemend ingesteld, daarnaast zien ze ook de noodzaak in van duurzaam leven. ‘We hebben kleinkinderen, ook voor hen willen we een leefbaar land behouden.’ Daarom produceren ze met hun windmolen, zoals ze het zelf noemen, energie voor de toekomst.

Wil je ook investeren in goeie energie van Wind Power Genum? Schrijf je dan nu in.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.