HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Wiedijk B.V.

Zonne-energie van Wiedijk B.V.

Met twee jonge kinderen, en een derde op komst, is het volgens Marijke en Cees Wiedijk van belang om met oog voor de toekomst te werken. Beide zijn ze opgegroeid op een boerderij, in een maatschap met zijn vader zorgt Cees nu voor de 55 melkkoeien. Verder maken ze nuttig gebruik van het dak waar inmiddels 1000 zonnepanelen zijn geplaatst. Hier wekken ze, naast hun eigen verbruik om, voor ongeveer 60 huishoudens goeie energie op.

Meer over deze bron

Familie Wiedijk maakt graag gebruik van de natuur om het bedrijf te laten draaien. Ze vangen regenwater op om in te zetten als drinkwater voor de koeien en voor het schoonmaken van de stal. De zonnepanelen zijn een mooie toevoeging, hierdoor zijn ze wat stroom betreft nu zelfvoorzienend. Het blijkt dat Cees een echte ondernemer is. Hij werkte voorheen bij een kraanverhuurbedrijf, langzamerhand pakte hij klussen op zoals het storten van beton en het leggen van een nieuwe vloer. Hij rolde een nieuwe baan in en heeft inmiddels, naast het melkveebedrijf, ook een eigen bedrijf in beton. Om te zeggen of een van de kinderen later ook geïnteresseerd is in het overnemen van het bedrijf, is het nu te vroeg. ‘Voor nu rent Christiaan met plezier over het erf en is hij vooral weg van alles dat rijdt,’ zegt Marijke.

Wil je ook investeren in de energietransitie? Meld je dan nu aan voor zonne-energie van familie Wiedijk of vraag naar een persoonlijk energieaanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.