Zonne-energie van de Rooij Garagedeuren

Net na hun studententijd (11 jaar geleden) zijn de zussen José en Tonia de Rooij samen een bedrijf begonnen in garagedeuren, gevestigd in het Drentse Assen. De zussen speelden al geruime tijd met de gedachte om te verduurzamen. Na rijp beraad zijn ze tot de conclusie gekomen dat het dak van het bedrijfspand bij uitstek geschikt is om zonnepanelen te plaatsen. Het dak biedt ruimte aan 800 panelen, welke de zussen eigenhandig geplaatst hebben. Deze wekken voldoende energie op om 70 huishoudens te voorzien van groene stroom.

Meer over deze bron

Toen de zussen in 2008 zijn gestart met hun onderneming, bestond het pand uit een aantal grote loodsen. Om deze op te splitsen in kleinere eenheden waren meerdere garagedeuren nodig. Dit bracht de zussen op het idee om zowel de inkoop als het plaatsen van de deuren zelf ter hand te nemen. De Rooij Garagedeuren was een feit! Tegenwoordig kan men bij José en Tonia terecht voor een breed scala aan garagedeuren. Voor zowel particuliere als voor bedrijfsmatige doeleinden kunnen ze alle soorten en maten leveren die men wenst.

Dat de zussen ondernemend zijn, moge duidelijk zijn. Na deze eerste stap tot het verduurzamen van hun onderneming denken ze in de nabije toekomst, waar mogelijk, verdere stappen te zetten tot het vergroenen van hun bedrijf en een bijdrage te leveren aan het klimaat neutraal ondernemen.

Wil je investeren in deze innovatieve onderneemsters? Schrijf je dan nu in.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.