Zonne-energie van Maatschap Germs

Aan het kanaal in Zwartemeer staat de boerderij van Germ en Amber Germsen. Achter de woonboerderij vind je de gerenoveerde loodsen waar de aardappelen, suikerbieten en granen van het akkerbouwbedrijf worden opgeslagen. Op de daken van deze loodsen zijn 1125 zonnepanelen gelegd. Deze wekken goeie energie op voor ongeveer 120 huishoudens.

Meer over deze bron

In 1929 is de boerderij door de overgrootvader van Germ gebouwd. Germ is de vierde generatie van dit familiebedrijf. Nu Amber en Germs een kleintje verwachten, zou het zomaar kunnen dat het bedrijf nog vele generaties mee gaat.

Germ en zijn vrouw zijn al langere tijd bezig met duurzaamheid binnen de bedrijfsvoering. Zo zijn ze bewust bezig met de besparing van water en hebben ze in 2005 geïnvesteerd in speciale apparatuur waardoor ze 25% minder spuitmiddelen en water voor hun oogst gebruiken. Toen de daken van de loodsen asbestvrij gemaakt werden, zijn er meteen 1125 zonnepanelen op geplaatst. ‘Zo dragen wij ook ons steentje bij’, geeft Germ aan.

Wil jij ook goeie energie van Germs en Amber? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.