HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van G.M.N van der Hulst

Zonne-energie van G.M.N van der Hulst

Midden in het Groene Hart ligt de boerderij van Gerard. Hier is hij in 1983 komen wonen met zijn vrouw. Zij is basisschooljuf. Gerard houdt zich dagelijks met zijn 200 koeien bezig. En dat niet alleen, hij heeft 1894 zonnepanelen op het dak van de stal laten leggen. Deze wekken goeie energie voor 180 huishouden op!

Meer over deze bron

Het bijzondere aan deze boerderij is dat hij al bijna 300 jaar in de familie is. Gerard en zijn vrouw hebben vier kinderen waarvan een dochter geïnteresseerd is om de volgende generatie van het bedrijf te worden. In dat geval blijft de boerderij nog langer in de familie.
Gerard is op verschillende manieren bezig met duurzaamheid. ‘Ik geef mijn koeien restproducten uit de humane sector zoals sinaasappel- en aardappelschillen. Op deze manier wordt het afval nuttig gebruikt’, geeft Gerard aan. Daarnaast heeft hij met vijf boeren uit de omgeving vier windmolens op zijn land laten plaatsen.

Ook goeie energie ontvangen van G.M.N. van der Hulst? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.