Zonne-Energie van Douwe Koopmans

Douwe en zijn vader verzorgen de 150 melkkoeien en het jongvee. Daarnaast verbouwen ze ook maïs. Verder lopen er geiten, een pony en konijnen over de boerderij. En niet te vergeten, Douwe’s lievelingsdier: Beau de hond. Vroeger hielp Douwe zijn vader al vaak mee, dus het is niet verwonderlijk dat hij het bedrijf uiteindelijk heeft overgenomen. Hij hoefde het niet te doen van zijn vader, maar hij vond het gewoon ontzettend leuk. Met zijn zonnepanelen levert hij genoeg goeie energie voor 40 huishoudens.

Meer over deze bron

Trouwe supporter van SC Heerenveen
Douwe Koopmans is geboren en getogen op de boerderij, die hij in 2007 van zijn vader heeft overgenomen. Naast koeien lopen er nog veel meer dieren rond op de boerderij, zoals geiten, een pony, konijnen en zijn lievelingsdier: Beau dehond. Vroeger hielp Douwe zijn vader al vaak mee, dus het is niet verwonderlijk dat hij het bedrijf uiteindelijk heeft overgenomen. Hij hoefde het niet te doen van zijn vader, maar hij vond het gewoon ontzettend leuk. Douwe weet nog niet of zijn kinderen het bedrijf als vierde generatie zullen overnemen. “Dat is hun eigen keuze”, zegt hij. Een van zijn hobby's is voetballen met zijn kinderen op het veldje achter hun huis. Vroeger heeft hij veel gevoetbald en later ook het voetbalteam van zijn zoon gecoacht. Ook is hij trouwe supporter van SC Heerenveen en doet hij graag aan biljart.

Goeie energie voor 40 huishoudens
In 2009 is door een blikseminslag het bedrijf grotendeels afgebrand. Mede daardoor zijn alle gebouwen nieuw. Door een subsidie heeft Douwe 640 zonnepanelen op zijn dak kunnen leggen, waardoor hij nu ongeveer 40 huishoudens kan voorzien van goeie energie. Wil je ook goeie energie Vandebron? Schrijf je vandaag nog in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.