HomeEnergiebronnen

Bio-energie van Bio Energy Netherlands

Bio-energie van Bio Energy Netherlands

In het havengebied van Amsterdam, bij Bio Energy Netherlands, wordt door middel van een biovergassingsinstallatie maar liefst 14.000 MegaWattuur aan elektriciteit opgewekt. Dit is genoeg om ruim 4.600 huishoudens te voorzien van groene stroom. De warmte die overblijft wordt gebruikt als stadswarmte. ‘Een win-win situatie!’ vindt Floris Geeris, leider van dit duurzame project.

Meer over deze bron

Floris vertelt enthousiast over de installatie. “Om elektriciteit en warmte op te wekken gebruiken we gescreend hout uit de regio, afkomstig van plantsoendienst of groenonderhoud. Bijvoorbeeld gesnoeide takken; maar ook sloop- en bouwafval. Op die manier krijgt dit afval nog een functie, het wordt namelijk omgezet in duurzame energie!” De investeerders van Bio Energy Netherlands waren in Afrika toen zij geïnspireerd raakten om een duurzame biovergassingsinstallatie op te zetten. Ze realiseerden zich hoe mooi de natuur en de wereld om ons heen is. Vol doorzettingsvermogen en toewijding startten zij daarom Bio Energy Netherlands.

‘Door deze installatie kunnen we 90% minder uitstoot realiseren!’ aldus Floris. ‘Daarnaast is dit de schoonste manier van energie opwekken die vierentwintig uur per dag beschikbaar is.’ Het bedrijf draait om innovativiteit. Doel is om snel mogelijk van fossiele brandstoffen af te stappen. Daarom zijn ze nu al bezig met het produceren van groen gas en voeren zij testen uit voor het maken van waterstof.

Bio Energy Netherlands bereikt haar doelen vanwege de toewijding, passie voor natuur en het doorzettingsvermogen van al het personeel. Wil jij in deze innovatieve onderneming investeren? Schrijf je dan nu in en koop je groene stroom in bij Bio Energy Netherlands!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.