HomeEnergiebronnen

Windenergie van Willem Prins en Hinke van der Meer

Windenergie van Willem Prins en Hinke van der Meer

Niet klagen over kernenergie, maar windmolens bouwen. Dat was het motto van Hinke en Willem uit het Friese Warns. Eind jaren tachtig, tijdens een informatiebijeenkomst in Emmeloord over een mogelijke kerncentrale in de Noordoostpolder, gingen Hinke en Willem nadenken over windenergie. Met hulp van Stichting Windenergie maakten ze plannen voor het bouwen van een windmolen. Nu hebben ze er zeven, waarvan er één goeie energie levert via Vandebron.

Meer over deze bron

Niet klagen, maar op zoek gaan naar een duurzame oplossing
Dankzij een bijeenkomst over kernenergie in Emmeloord, kwamen ze in aanraking met Stichting Windenergie in Friesland. “Die inforrmatiebijeenkomst in Emmeloord was niet echt een informatiebijeenkomst, het was puur een promotiepraatje over hoe fantastisch kernenergie was. Wij wilden dat helemaal niet en we waren niet de enige. Als boer aan het IJsselmeer ben je verkocht als er iets misgaat. We hadden kunnen zeuren of piepen, maar we hebben ervoor gekozen om zelfvoorzienend te worden”, vertelt Hinke.

Goeie energie van Hinke en Willem
Met hulp van de stichting maakten ze plannen voor het bouwen van een windmolen. In verband met de hoge aansluitkosten hebben ze samen met nog een partij de keuze gemaakt om twee molens te bouwen, zodat ze de kosten voor de aansluiting op het elektriciteitsnet konden delen. De windmolens werden geplaatst achter de boerderij van Hinke en Willem, destijds een melkveebedrijf. Nu hebben ze er zeven, waarvan er één goeie energie levert via Vandebron. Ook geïnspireerd geraakt door Hinke en Willem? Vraag vandaag nog een gratis energiecheck aan.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.