HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Bart en Joukje Bosma

Zonne-energie van Bart en Joukje Bosma

Bart en Joukje Bosma runnen samen met hun drie kinderen, Petrus, Jannie en Elina, de melkveehouderij in Drachtstercompagnie. De ouders van Bart hebben het veebedrijf van de grond af opgebouwd en hebben in 1998 het stokje overgedragen aan Bart en Joukje. De boerderij is een echt familiebedrijf. Op de daken van de stallen liggen 1000 zonnepanelen die genoeg energie opwekken om, naast hun eigen boerderij, ongeveer 85 huishoudens te voorzien van goeie groene energie!

Meer over deze bron

De familie melkt dagelijks honderd koeien met bijhorend jongvee, daarnaast heeft Joukje ook haar eigen werkzaamheden. Ze zorgt voor haar ragdoll poezen met jonkies en de energieke labradoodle hond genaamd Truffel. Alle dieren op de boerderij worden met veel liefde verzorgd. ‘Met liefde en aandacht proberen wij de dieren een zo goed mogelijk leven te geven’, zegt Bart. De natuur is ook belangrijk voor de familie, zo hebben ze op gebied van natuurbeheer al het nodige gedaan. Waaronder het planten van 1400 bomen om natuurgebied te behouden. Toen het dak van hun ligboxenstal, door asbest, aan vervanging toe was, besloten ze er meteen 1000 zonnepanelen op te leggen.

Wat Bart en Joukje definitief over de streep trok om op een duurzame manier energie te gaan produceren was dat ze, via Vandebron, lokaal wat kunnen betekenen. ‘Zo kan de buurt gemakkelijk mijn energie afnemen, hoe mooi is dat!’, aldus Bart.

Wil jij ook goeie groene energie van Bart en Joukje? Neem dan contact met ons op voor een aanbod of schrijf je direct in.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.