HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Alex Vink

Zonne-energie van Alex Vink

De hellinghoek van het dak is er ideaal voor, de forse vrije oppervlakte bovendien alleszins bruikbaar. Niet verwonderlijk dus dat ondernemer Alex Vink al snel de grote mogelijkheden doorzag van plaatsing van zonnepanelen op zijn bedrijf. Hij kon er op beide zijden samen 728 kwijt. Een kwart daarvan is voor de eigen energiebehoefte. De rest komt via Vandebron beschikbaar voor huishoudens; er kunnen er zo’n 40 per direct van profiteren. “De aanschaf en plaatsing was één ding, een goede partner vinden iets anders. Ik zocht een duurzaamheidspartner en de voorkeur lag daarbij niet bij de traditionele partijen. Eenmaal in contact met Vandebron voelde ik daarmee meteen de juiste klik.”

Meer over deze bron

Bollenplaten
In zijn pand op een uitgestrekt bedrijventerrein in het Noord Hollandse Schagen zijn twee bedrijfsactiviteiten gevestigd: Bollenplaten.nl en FlexFix BV. “Tijdens mijn studie had ik besloten dat ik niet in de voetsporen van mijn vader zou treden en dus geen bloembollenteler zou worden, ben ik er achteraf toch ook niet helemaal van losgekomen. In de schuur bij mijn pa maakte ik als student met de hand mijn eerste bollen sorteerplaten. Die worden gebruikt om bloembollen op maat te sorteren.” Met een studie Bedrijfskunde als bagage maakte hij er een heuse onderneming van. De bollenplaten werden geperfectioneerd en vinden inmiddels hun weg overal in de sector. “Ik heb ondertussen 7 man in dienst. En dankzij de aanschaf van een specialistische freesmachine hebben we er daarnaast nog flink wat loonwerk bij.”

Rolcontainers
Vanuit zijn ergernis over de enorme hoeveelheden plasticfolie die in de detailhandel rondom rolcontainers worden geplakt om de goederen tijdens transport bij elkaar te houden, ontwikkelde Alex een even ingenieus en praktisch alternatief., Dit betreft een stoffen afscheiding dat voor het open deel van de rolcontainer wordt gespannen. “Het is een duurzaam en innovatief alternatief voor de enorme hoeveelheden plasticfolie die er op dit moment nog doorheen gaan.” Hij ontwikkelde talloze probeersels en prototypes en nu wordt het systeem door een biologisch groothandel gebruikt. “De ervaringen zijn heel positief. De veronderstelde kwetsbaarheid bij veelvuldig gebruik valt honderd procent mee.” Tot groot genoegen van de bedenker die er – getuige het uitbannen van gas en de plaatsing van zonnepanelen – veel aan gelegen is een serieuze bijdrage aan een duurzame toekomst te leveren.

Wil jij ook zonne-energie van Alex Vink? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.