HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Rodenhuis Agro

Zonne-energie van Rodenhuis Agro

Volgens Rudolf is duurzaamheid iets dat ons allen bezig moet houden. Hij denkt na over de verduurzaming van zijn bedrijfsvoering en gaat op zoek naar alternatieve manieren voor duurzame energieopwek. Het grote dakoppervlak van de schuur in St. Annaparochie is een perfecte plek voor het opwekken van zonne-energie. Met 1693 zonnepanelen wekt hij buiten zijn eigen verbruik om voor ongeveer 130 huishoudens goeie energie op.

Meer over deze bron

Op het land van Rudolf Rodenhuis worden onder andere suikerbieten, wortelen, tuinbonen en aardappelen geteeld. Zijn vader begon het bedrijf, later haakte Rudolf in een maatschap aan. Sinds 2012 heeft Rudolf het bedrijf overgenomen en runt hij het bedrijf, met behulp van zijn vrouw Etsi, met passie voor het vak. ‘In 2015 brandde de volledige schuur af waardoor we weer opnieuw moesten beginnen. Zonder de passie voor dit bedrijf hadden we het nooit gered. We hebben het hele bedrijf binnen een half jaar opgebouwd en met goede moed begonnen we weer met ons werk.’ Rudolf teelt zo duurzaam mogelijk. Ze gebruiken mest van een geitenboer uit de buurt, en eigen compost. Door zo min mogelijk kunstmiddelen te gebruiken wordt de grond weerbaarder waardoor de planten sterker kunnen groeien. Wanneer de grond niet vruchtbaar genoeg is namelijk, zit er minder voeding in de planten. ‘Op deze manier blijven er wel zo veel mogelijk voedingsstoffen in de groenten, wat weer gezonder is voor ons. Voor duurzamer leven!’

Ben je ook voor een duurzame bedrijfsvoering en wil je Rudolf hierin steunen? Meld je dan nu aan voor zonne-energie van Rodenhuis Agro of vraag naar een persoonlijk energieaanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.