1 september 2017

Snel doorgroeien binnen een jong bedrijf

Rogiers carrière bij Vandebron begon in de vorm van een tijdelijke baan, maar hij groeide al snel uit tot manager Finance. We vroegen hem er alles over.

Je weet misschien al van wie je je goeie energie koopt. Maar er zit ook een heel kantoor achter dat al het andere tussen jou en je energiebron voor je regelt. Een team met meer dan honderd mensen dat zich volop inzet om de energiewereld op z’n kop te zetten. Allemaal onder het mom van één missie: zo snel mogelijk naar 100% duurzame energie. En die honderd mensen hebben ook een verhaal, zoals Rogier. Hij is Finance Manager bij Vandebron, maar begon met werken als bijbaan op de Billing-afdeling.

Gemiddelde leestijd: 4 minuten 

Hoe ben je bij Vandebron terecht gekomen?

‘In maart 2015 ben ik begonnen op de Billing-afdeling. Het was bedoeld als tijdelijk baantje, zodat ik ondertussen na kon denken over een volgende stap. Hiervoor werkte ik twee jaar bij Deloitte als consultant. Toen zat ik vooral in hoge torens bij grote bedrijven op projecten waar ik geen gevoel bij had. Een avond zat ik me af te vragen of ik dit de komende vijf jaar wilde doorzetten, of dat ik een andere kant op zou gaan. Dat laatste werd het. Al snel kwam via via Vandebron op mijn pad. Ik was op zoek naar een baan met veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid. Waar je pad nog niet helemaal is uitgestippeld. Ik wilde iets anders en dat vond ik hier. 

Ik had een sollicitatiegesprek met collega's Charley en Emilie. Toen was de vierde verdieping nog vol in de verbouwing: er lag nog geen vloer in en overal lagen betonblokken. Maar de sfeer was erg goed. Na het gesprek kon ik snel beginnen en zetten we met z’n drieën de facturatie-afdeling (Billing) verder op. De focus lag op snelheid en veel automatiseren, omdat de klanten gelukkig bleven binnenstromen. Het was hard werken, maar wel in een heel leuk en ambitieus team.’ 

Ook werken bij Vandebron? Klik hier! 

Wanneer besloot je dat je hier wilde blijven?

‘Het was dus eigenlijk voor korte termijn, maar ik vond het heel leuk om met jonge mensen en veel verantwoordelijkheid te werken. Je wordt in het diepe gegooid en moet zelf beslissen waaraan en hoe je je tijd besteedt.

Driekwart jaar daarna werd ik door Gijs en Matthijs (red. respectievelijk CFO en mede-oprichter) gevraagd om hen te helpen een financieel systeem te selecteren en te implementeren. En dat was meteen een goed excuus om van mijn tijdelijke baan een vaste baan te maken en te starten in het Finance team van Gijs. Toen Gijs doorstroomde naar de directie werd ik manager van het Finance team. Ik vind het erg leuk om het managen te blijven combineren met inhoudelijk en technisch bezig zijn. Een goede balans daarin is belangrijk en het is super dat dat kan bij Vandebron.

Het is ook heel fijn dat er veel ruimte is om door te groeien en dat het management daar oog voor heeft. Op momenten dat ik toe was aan een volgende stap, herkenden Gijs en Matthijs dat ook en gaven ze me die mogelijkheid. Zo kon ik snel doorgroeien naar een baan met veel verschillende verantwoordelijkheden.’

Heb je naast je werk een duurzame leefstijl?

‘Ik ben wel een stuk bewuster gaan leven sinds ik bij Vandebron werk. Ik heb een veel lagere energierekening en ik ben minder vlees gaan eten. Voordat ik bij Vandebron werkte was ik er wel mee bezig door bijvoorbeeld het nieuws op het gebied van duurzaamheid te volgen, maar was niet echt duurzaam op persoonlijk niveau. Door de Food4Thoughts (inspirerende bijeenkomsten op vrijdagmiddag) en de maandelijkse updates krijg je veel meer mee van wat er speelt in de wereld van groene energie en duurzaamheid. Dat heeft direct invloed op de manier waarop ik leef.’

Wat is volgens jou het belang van duurzaamheid?

‘Het wordt sowieso wereldwijd steeds urgenter. Helemaal als gasten als Trump op zulke belangrijke posities komen. Dan wordt het belang van wat we hier doen direct twintig keer zo groot. Bij elke stap die hij in de verkeerde richting zet moeten we nóg meer compenseren. Elke keer als ik de krant opensla zie ik het. We doen het met z’n allen en moeten het ook met z’n allen oplossen.’

Is werken bij Vandebron iets voor jou? Kijk snel of er een vacature tussen staat die past bij jouw ambities.

We hebben meer collega's het hemd van het lijf gevraagd, zoals Maartje, Niek, Frederieke, Kerstin, Giuseppe en Mike.

Geschreven door Jacqueline de Vent Escalante

Jacqueline de Vent Escalante, voormalig copywriter bij Vandebron

Deel dit artikel
Tags
Vandebron