HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van de Familie Brouwer

Zonne-energie van de Familie Brouwer

Sander Brouwer bouwt lichtstraten en ventilatienokken. Dat zijn onderdelen van een dak, waarmee je natuurlijk licht en ventilatie kunt reguleren. Zo blijft de lucht vers in stallen waarin dieren staan, en schijnt er natuurlijk daglicht naar binnen. Bovenop zijn eigen dak heeft hij 270 zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee hij zo'n 15 huishoudens van goeie energie voorziet!

Meer over deze bron

Geen traditionele agrariër
Al bouwt hij de mooiste dakpartijen, zelf is Sander het liefst buiten. Hij komt uit een traditionele agrarische familie. Zijn vader en voorgaande generaties zijn boer, maar zelf zag Sander het niet zitten om elke dag op dezelfde boerderij te werken. Nu reist hij het hele land door, om zijn nokken bij andere agrariërs te installeren.

Op zoek naar duurzame energie
Toen duurzame energie in opkomst kwam ging Sander op zoek naar een manier om hieraan bij te dragen. Het eerste idee was om een windmolen te plaatsen op de boerderij van zijn vader. Vanwege de ligging van de boerderij bleek het echter niet mogelijk om deze te plaatsen, dus zochten hij verder naar andere mogelijkheden. Of eigenlijk juist dichterbij, want de beste optie lag in het verlengde van Sanders werkzaamheden: op het dak!

Door het dak met goeie zonne-energie uit Genemuiden
Eind vorig jaar installeerde Sander 270 zonnepanelen op het dak van zijn bedrijf in Genemuiden. Een kwart van de energie die hij hiermee opwekt gebruikt hij om zijn eigen bedrijf van duurzame stroom te voorzien. Met de overige 75% voorziet hij zo'n 15 huishoudens van goeie zonne-energie uit Overijssel. Sander vindt het mooi om met zijn eigen dak bij te dragen aan een schoner klimaat, juist omdat het ook zijn business is. Zo kunnen we samen via, op en onder de Nederlandse daken de wereld een beetje mooier maken.

Ben jij ook geïnteresseerd in duurzame energie via het dak van Sander? Meld je hier aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.