Zonne-energie van Peter en Tejon de Regt

Tussen de groene akkers in Dronten staat sinds 2012 de moderne koelcel van Den Ouden Heuvel, het bedrijf van de broers Peter en Tejon. De energie voor de koelcel komt, tegenstrijdig genoeg, van de zon. Met bijna duizend zonnepanelen wordt energie en vervolgens koelte gegenereerd. En dan blijft er nog genoeg energie over om veertig huizen van goeie energie te voorzien.

Meer over deze bron

Duurzaam alle gewassen vers houden
De klimaatbeheersing van de koelcel is op afstand te bedienen. Peter en Tejon houden gewassen als rode kool vers, tot het tijd is dat ze naar de winkel gaan. “Duurzamer kan eigenlijk niet,” legt Peter uit. “We zijn jonge ondernemers met een modern bedrijf en willen ook aan de toekomst denken.

Goeie energie voor veertig huishoudens
De extra energie verkopen ze graag, want zonder afnemer kunnen ze niet doorinvesteren. Het is een kwestie van vraag en aanbod. Tejon voegt daaraan toe: “Als je bij ons energie koopt, weet je zeker dat het duurzaam is, want we hebben niet anders. En je kan ook nog eens keer langs de koelcel rijden als je wilt. Op de fiets natuurlijk he.” Wil jij ook goeie energie Vandebron? Schrijf je snel in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.