HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Melkveebedrijf Wiering

Zonne-energie van Melkveebedrijf Wiering

Wendy en Engbert-Henk wonen samen met hun drie jonge kinderen op een boerderij in Siegerswoude, Friesland. Samen verzorgen ze tachtig koeien, een aantal paarden en hun shetlandpony. Op de stallen van de dieren liggen 710 zonnepanelen verspreid over verschillende daken. Deze zonnepanelen wekken genoeg op om ruim 50 huishoudens van goeie energie te voorzien.

Meer over deze bron

De melkveehouderij zit al drie generaties in de familie, de toevoeging van de paarden is op Wendy’s initiatief. Het idee om een zorgboerderij te starten komt voort uit haar functie in de zorg, waar zij vond dat er te weinig ruimte was om persoonlijke aandacht aan patiënten te besteden. Ondanks dat ze zich nu in de opstartfase bevinden, zijn Wendy en Engbert-Henk ervan overtuigd dat de paarden goed kunnen worden ingezet bij de dagbesteding voor gehandicapten of revalidatie trainingen. ‘Paarden zorgen voor rust en vertrouwen, ze voelen mensen goed aan’, aldus Engbert-Henk.

Een verbreding van het bedrijf stond bij de familie al enige tijd op de planning, naast de zorgboerderij vinden ze het ook belangrijk om te investeren in groene projecten. ‘Duurzaam ondernemen is in de huidige tijd noodzakelijk, al helemaal om met oog op de toekomst voor mijn kinderen.’

Wil jij ook energie afnemen van de familie Wiering? Neem dan contact op voor een persoonlijk aanbod of schrijf je direct in.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.