HomeEnergiebronnen

Windenergie van de familie Van der Veen

Windenergie van de familie Van der Veen

Peter van der Veen en zijn vrouw Elly hebben een windmolen in Spijk. Zelf wonen ze er niet meer. Sinds 2002 runnen ze een succesvol boerenbedrijf in Canada. Maar ze hebben Nederland niet helemaal verlaten. Hun windmolen draait namelijk nog wel, waarmee ze 350 huishoudens voorzien van energie.

Meer over deze bron

Van Spijk naar Canada
Na lang dromen over het boerenbestaan, begonnen Peter en zijn vrouw Elly naast hun fulltime banen in 1985 aan hun leven als agrariër. Twee jaar later hadden ze genoeg bij elkaar gespaard voor hun eerste boerderij in Aduard. Na vier jaar verhuisden ze naar Spijk, waar ze in 1998 een windmolen op hun erf neerzetten. In 2002 gingen ze met het hele gezin naar Canada, om een schapenhouderij en akkerbouwbedrijf te beginnen. De molen bleef gewoon doordraaien! Sinds januari 2016 verkoopt hij zijn windenergie voor 350 huishoudens via Vandebron.

Duurzaam op twee continenten
Het belang van duurzaamheid is niet achtergebleven in Nederland. Naast zijn nieuwe boerderij staat ook een windmolen en er liggen 250 zonnepanelen op zijn dak. En de windmolen in Spijk? Die draait nog steeds. Zo draagt Peter bij aan een groenere wereld, in twee landen tegelijk. Ook energie van Peter? Meld je nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.