HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Ab Nieuwkerk

Zonne-energie van Ab Nieuwkerk

Bij het dorp Fijnaart hebben Ab en Ina Nieuwkerk een aardappelgroothandel. Met de 720 zonnepanelen die op de daken van hun schuren liggen, voorzien ze 36 huishoudens van energie. ‘Ik werd me steeds bewuster van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met de aanwezige zonnepanelen wek ik drie maal zoveel op dan ik verbruik.’ Daarom deelt hij wat hij overproduceert via Vandebron.

Meer over deze bron

Elke dag een portie aardappels
Met hun twee kinderen wonen Ab en Ina vlakbij het dorp Fijnaart. De ruimte die ze daar hebben, gebruiken ze voor de opslag en de verwerking van aardappelen. Die kopen ze in bij lokale boeren, maar worden door heel Europa en aan overzeese gebieden verkocht. Het is een echt familiebedrijf, waar Ab en Ina behoorlijk trots op zijn. Zij zijn inmiddels al de derde generatie op het bedrijf. De verschillende consumptie en frites rassen die verhandeld worden komen ook op ons bord terecht zodat we gelijk de kwaliteit en smaak zelf kunnen beoordelen. Want met alle verschillende soorten, is het geen straf om er wat lekkers mee te koken!

Genoeg zonne-energie voor 36 huishoudens
Duurzaamheid zit ook in de familie. De broer van Ab handelt in zonnepanelen en maakte Ab en Ina al snel enthousiast over het gebruik van zonne-energie. Nu is hun bedrijf dus niet alleen CO2-neutraal, maar kunnen ze wat ze te veel produceren doorverkopen. En dat doen ze via Vandebron. Ze hebben genoeg stroom voor 36 huishoudens. Ook goeie energie van Ab en Ina? Schrijf je snel in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.