HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Zonnepark Stadskanaal

Zonne-energie van Zonnepark Stadskanaal

In het Groningse Stadskanaal staat het akkerbouwbedrijf en de leghennenboerderij van Hans en Anne-Greet. Op het bedrijf worden zetmeel-aardappelen, bieten en graan verbouwd. Op de boerderij lopen behalve twee honden, paarden en schapen, 30.000 scharrel- en 95.000 vrije-uitloop kippen. Gezamenlijk leggen de kippen iedere dag 100.000 eieren. En op de daken van het bedrijf liggen 2.557 zonnepanelen, waarmee voor 140 huishoudens aan goeie energie wordt opgewekt.

Meer over deze bron

Een duurzaam bedrijf door zelf zoveel mogelijk te doen
Er is op de boerderij veel aandacht voor duurzaamheid. Hans verbouwt een deel van het voer voor z’n kippen zelf en gebruikt verder een gedeelte van de kippenmest op zijn eigen land. Vanwege het grote, op het zuiden gerichte dakoppervlak van de stallen, besloot Hans in 2014 zonnepanelen neer te leggen. Nu wekt hij zijn eigen energie op. “Met elkaar willen we naar een duurzamere vorm van energieproductie. Als je daaraan kunt bijdragen en als het financieel haalbaar is, waarom zou je het dan niet doen?” ligt hij toe.

Goeie energie voor 140 huishoudens
Vooral voor het houden van legkippen, maar ook voor het bewaren van aardappelen en pootgoed is veel energie nodig. Met zijn 2.557 panelen wekt Hans veel meer energie op dan hij zelf verbruikt: “Een kwart van de totale stroomproductie wordt op het bedrijf zelf gebruikt. De overige energieproductie is genoeg voor zo’n 140 huishoudens die daarmee kunnen worden voorzien van groen opgewekte stroom”. Ben jij ook geïnspireerd geraakt door het verhaal van Hans en Anne-Greet? Doe een gratis energiecheck. Wie weet ontvang jij binnenkort ook goeie energie van een bron bij jou in de buurt.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.