Zonne-energie van Nieuweweg

Op een industriegebied in het Friese Marrum ligt het zonnepark van Matthijs Dijkstra. Hij is een echte ondernemer. Zijn oorspronkelijke bedrijf houdt zich bezig met de agrarische sector waar hij werkmachines verhuurt en tractoren verkoopt. Een kilometer of twee verderop heeft hij een klein veld waar hij zelf 320 zonnepanelen heeft gelegd. Hiermee kan hij ruim 30 huishoudens van goeie energie voorzien.

Meer over deze bron

De zonnepanelen heeft Matthijs gezamenlijk met zijn team aangelegd. ‘Ja, samen kunnen wij best handig zijn!’ Wanneer de grond een nieuwe bestemming krijgt, worden de buizen gedemonteerd waardoor de panelen verhuisd kunnen worden naar het dak. Doordat de boer in de buurt zijn schaapjes laat grazen op het gras onder de panelen, is het land multifunctioneel. ‘Het is voor ons beide een win-win situatie!’

‘Wat ondernemen betreft, zie ik overal een uitdaging in,’ zegt Matthijs. En dat blijkt: er lopen al vier duurzame projecten, waaronder dit zonneveld, en daarnaast liggen er concrete plannen voor nog twee zonne-energie projecten.

Ben je ook enthousiast? Schrijf je dan nu in voor duurzame energie van Matthijs Dijkstra.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.