HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Pieter Goelema

Zonne-energie van Pieter Goelema

Sinds 1989 runt Pieter Goelema samen met zijn vader een landbouwbedrijf in Zuidlaarderveen, dat hij in 2008 heeft overgenomen. Hij verbouwt voornamelijk aardappels, maar ook suikerbieten, tarwe en granen. Al een paar jaar heeft Pieter zonnepanelen op zijn dak liggen. Nu levert hij voor 70 huishoudens goeie energie. Wat Pieter bijzonder vindt is dat de zon op deze manier nog meer de bron van zijn bedrijf is: het zonlicht geeft zowel energie aan de planten, als energie aan de panelen. Ze liggen zo verdekt opgesteld op zijn daken, dat zelfs zijn buurman het niet had opgemerkt.

Meer over deze bron

De zon volop gebruiken
Sinds 1989 runt Pieter Goelema samen met zijn vader een landbouwbedrijf dat hij in 2008 heeft overgenomen. Hij verbouwt voornamelijk aardappels, maar ook suikerbieten, tarwe en granen. Al een paar jaar heeft Pieter zonnepanelen op zijn dak liggen. Nu levert hij voor 70 huishoudens goeie energie. Hij vindt het een mooie en stille vorm van energie en het past prima in het landschap. Ze liggen zo verdekt opgesteld op zijn daken, dat zelfs zijn buurman het niet had opgemerkt.

Goeie energie van Pieter
Sinds een aantal jaren is Pieter meer met duurzaamheid bezig. Hij is aangesloten bij Veldleeuwerik, een stichting die zich bezighoud met het verduurzamen van landbouwbedrijven. Hier is ook het idee ontstaan om eigen energie op een duurzame wijze op te gaan wekken. “Als je dan toch met duurzaamheid bezig bent, dan zijn zonnepanelen een makkelijke keuze”, zegt Pieter. Hij levert voldoende goeie energie voor 70 huishoudens. Wil je ook goeie energie Vandebron? Schrijf je vandaag nog in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.