HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Marco van Beem

Zonne-energie van Marco van Beem

Marco van Beem woont met zijn vrouw, twee kinderen én hond Zita in Zeewolde. Met zijn akkerbouwbedrijf verbouwt hij suikerbieten, uien en tulpen in alle kleuren van de regenboog. Het milieu werd ook steeds belangrijker. Na het zien van het interview met Wubbo Ockels over hoe we de aarde achterlaten ondernam hij actie. Nu wekt hij met zijn 720 zonnepanelen goeie energie op voor 22 huishoudens.

Meer over deze bron

Wisselen van grond met boeren uit de buurt
Na zijn studie in Dronten aan de hogere landbouwschool, heeft hij een versneld doctoraat gedaan aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn kennis zet hij dus helemaal in voor zijn bedrijf. Er werken vier vaste medewerkers en als het druk is komen er een stuk of acht man bij om te helpen met zaaien en oogsten. Verder wisselt hij jaarlijks van grond met boeren uit de buurt. Tulpen en uien kunnen namelijk maar één keer in de acht jaar in dezelfde grond groeien, dus hij ruilt vaak met andere boeren van land. Dat heeft te maken met de vruchtbaarheid van de aarde.

Wubbo Ockels als inspiratiebron voor goeie energie
Marco was al bezig met duurzaamheid en het verbeteren van het milieu. Toen hij het interview met Wubbo Ockels over het achterlaten van de aarde, was hij om. Met zijn 720 zonnepanelen zorgt hij ervoor dat hij iets terug doet voor de aarde. De goeie energie die hij naast eigen verbruik overhoudt, verkoopt hij via Vandebron. Neem jij je stroom binnenkort ook af van Marco? Schrijf je snel in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.