Windenergie van Harrie en Marco Perdaems

In de polder rondom Zeewolde staat de boerderij van de familie Perdaems. Harrie en zoon Marco houden samen zowel het akkerbouwbedrijf als de windmolen draaiende. “Een boerenbedrijf geef je door, net als de aarde. En net zoals de grond waarop je als boer je gewassen verbouwd, moet je daar goed voor zorgen.” Ze zijn aangesloten bij Vandebron, zodat ze hun goeie energie aan jou kunnen verkopen.

Meer over deze bron

Een duurzaam boerenbedrijf voor volgende generaties
In 1989 verhuisde Harrie van de Noordoostpolder naar het toen nog vijf jaar oude Zeewolde in Zuid-Flevoland. Er was vrijwel niets, behalve een toegangsweg en een tijdelijke woning. Nog in hetzelfde jaar werd er gezaaid op de akkers en bouwden ze een boerderij.

Nu worden er gewassen als uien en suikerbieten verbouwd. Of Marco later de boerderij overneemt is nog niet zeker, maar de intentie is er wel. “Als je opgegroeid bent op het platteland, dan groei je daar niet zomaar uit,” zegt hij.

Goeie energie voor zo’n 600 huishoudens
Rond de millenniumwisseling, toen het klimaat steeds meer een rol ging spelen, werd er door Harrie en de buurt nagedacht over windenergie. In 2001 plaatste de familie Perdaems een windturbine op hun erf. Die draait nu nog steeds en wekt energie op voor zo'n 600 huishoudens. Ook goeie energie van Harrie en Marco? Vraag meteen een gratis energiecheck aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.