HomeEnergiebronnen

Windenergie van Theo en Johan

Windenergie van Theo en Johan

De familie Wester woont aan de rand van het idyllische Hindeloopen. Dit stadje met 750 inwoners is een stop in de Elfstedentocht. Daarnaast is Hindeloopen bekend van het skûtsjesilen, de wedstrijden met grote zeilschepen. Theo woont samen met zijn vrouw en hun drie zoons op het erf, waar sinds augustus 2017 ook een windmolen staat.

Meer over deze bron

Biologische melk uit Hindeloopen
Theo is geboren en getogen op de boerderij, die hij in 2012 heeft overgenomen van zijn vader. De familie Wester heeft 60 koeien in de wei staan, die volledig biologische melk geven. Theo vindt het erg belangrijk dat de koeien een goed leven hebben en daarmee ook goeie melk produceren zonder bestrijdingsmiddelen, preventieve medicijnen of kunstmest. Hij verkoopt zijn melk dan ook met trots aan EkoHolland. Sinds 2008 heeft hij 40 zonnepanelen op het dak van zijn schuur die voor een deel de energie voor de boerderij opwekken.
 
Goeie windenergie voor 700 huishoudens
In 2014 vroegen Theo en zijn buurman een vergunning aan om een windmolen op het erf te zetten. Johan werkt bij Topwind consultancy, een adviesbureau gespecialiseerd in de aanvraag van vergunningen, bouw en beheer van windmolens. Hij raakte zo betrokken bij het project, dat hij besloot ook te investeren in de windmolen. En nu? Hebben Theo en Johan samen een windmolen gerealiseerd van 40 meter hoog die 2,5 miljoen kWh per jaar aan groene energie opwekt. Dat is genoeg voor meer dan 700 huishoudens. Ook goeie energie van de familie Wester? Schrijf je vandaag nog in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.