Zonne-energie van Tuincentrum de Pas

Het moge duidelijk zijn dat Vincent Vermeulen, eigenaar van het Gendtse Tuincentrum de Pas, van innovatie en duurzaamheid houdt. Het multifunctionele dak van het tuincentrum bestaat uit zonnepanelen, waar licht doorheen komt zodat de planten in goede conditie blijven. Met 750 zonnepanelen wekt Vincent voor ruim 70 huishoudens goeie energie op!

Meer over deze bron

Vincent en zijn partner Sabine runnen inmiddels 24 jaar het tuincentrum. ‘We begonnen uit het niets, hadden nog nooit een plant verkocht!’ lacht Vincent. ‘Als je niets probeert, kun je het ook niet leren.’ Naast het verkopen van planten, legt Vincent tuinen aan. Het hout wat hij hiervoor hakt gebruikt hij als warmtebron voor het tuincentrum. Zo krijgt het afval alsnog een functie en maken ze nauwelijks gebruik meer van gas. Duurzaam, toch?

Daarnaast zit volgens Vincent de kracht vooral in het enthousiasmeren van anderen om ook zonnepanelen te installeren. Hij is zich ervan bewust dat dit niet voor iedereen mogelijk is, bijvoorbeeld door gebrek aan ruimte, en daarom vindt hij Vandebron zo mooi: ‘Ik kan deze ruimte benutten om andere mensen te voorzien van goeie energie!’ Wil jij deze energie ook inkopen? Schrijf je dan nu in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.