HomeEnergiebronnen

Zonne energie van het Zonnecollectief

Zonne energie van het Zonnecollectief

Het Vandebron Zonnecollectief is de eerste plaats waar consumenten zonne-energie aan elkaar kopen en verkopen. Bij Vandebron wordt iedereen beloond voor het opwekken van duurzame energie, en speciaal voor de eigenaren van zonnepanelen hebben we daarom het Vandebron Zonnecollectief geïntroduceerd. Vandebron gelooft in een toekomst waarbij we met elkaar schone stroom delen. Het Zonnecollectief is een stap in die richting, zodat we samen aan deze toekomst gaan werken. We bundelen hier alle daken die zonnestroom overproduceren, en verkopen deze stroom gezamenlijk, als één collectief.

Meer over deze bron

Hoe werkt het Zonnecollectief?
Aan het Zonnecollectief kan iedereen deelnemen, zowel mensen die zonne-energie willen afnemen als mensen die zonne-energie willen verkopen. Dat werkt heel simpel; Het enige dat je hoeft te doen is inschrijven. Als je meer produceert dan je gebruikt wordt jouw overproductie automatisch verkocht aan het Zonnecollectief voor 10,5 cent per kWh. Als je geen elektriciteit produceert, of minder dan je zelf gebruikt, dan neem je af van het collectief. In dat geval betaal je 10,5 cent per kWh. In beide gevallen ben je voordelig uit en draag je bij aan de zonne-energie revolutie.

Als je klant bent bij Vandebron en je wilt overstappen naar het Zonnecollectief, stuur dan een e-mail naar vragen@vandebron.nl

Het Zonnecollectief voor klanten
Als klant koop je 100% zonne-energie en betaal je ook maar de helft van je abonnementsgeld bij Vandebron. Dankzij deze korting ben je tot een verbruik van ongeveer 1500 kWh goedkoper uit op het Zonnecollectief. Dit is bijvoorbeeld interessant voor mensen die zonnepanelen hebben maar te weinig produceren voor eigen gebruik en dus nog steeds wat kilowatturen moeten inkopen.

Het Zonnecollectief voor producenten
Als producent ontvang je 10,5 cent per kilowattuur voor alles dat je netto teruglevert en betaal je slechts de helft van je abonnementsgeld bij Vandebron. Dat betekent dat je als particulier de hoogste terugleververgoeding ontvangt van Nederland, je een korting krijgt op je vaste kosten én jouw zonne-energie ook nog eens wordt gebruikt om het verschil te maken.

Op deze manier gaat het lonen om wel meer zonnepanelen te leggen dan je nodig hebt. Zo gaan we samen het verschil maken.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.