HomeEnergiebronnen

Windenergie van Windpark Westeinde

Windenergie van Windpark Westeinde

Aan het Jaagpad in Anna Paulowna staan de zeven windmolens van Windpark Westeinde. Voor directeur Jeroen de Schutter maakt het niet uit watvoor weersomstandigheden er zijn in Nederland. “Als het maar hard waait”, zegt hij. Hij is geen boer, maar woont wel met zijn gezin in een boerderijtje met een pony, een hond en een kat. De windmolens wekken genoeg goeie energie op voor ruim 5.000 huishoudens. En die energie wordt verkocht via Vandebron.

Meer over deze bron

Opgroeien met duurzame energie
Jeroen is zelf geen agrariër, maar wel directeur van een landbouwcoöperatie. Daar verkopen ze alle benodigdheden die tuinders en agrariërs nodig hebben. Van zaaizaden en meststoffen, tot bloembollennetten: je kunt er van alles vinden. Duurzame energie heeft Jeroen van huis uit meegekregen. Hij groeide op met windmolens in de buurt. Zijn vader was akkerbouwer én windpionier. Buiten het windpark achter in het land, had de familie de Schutter nog een molen naast de boerderij staan.

Goeie energie: overgedragen van vader op zoon
In 2006 werd windpark Westeinde gebouwd. Voordat het windpark er stond, draaiden op dezelfde plek al kleine windmolens van windpionier Henk Lagerweij. Hij vroeg toen bevriende mede-pioniers uit de regio om aandelen te komen en samen het park te exploiteren. Jeroen’s vader heeft dit gedaan en werd later samen met Henk Lagerweij directeur van windpark Westeinde. Jeroen heeft later het stokje van zijn vader overgenomen. Nu wekt het windpark goeie energie op voor 5.000 huishoudens aangesloten bij Vandebron. Ben jij daar één van? Meld je dan vandaag nog aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.