HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van de familie Ondersteijn

Zonne-energie van de familie Ondersteijn

De neefjes en nichtjes Luuk, Anne, Kas en Anneroos wonen samen met hun ouders, 165 koeien, Raiza de witte herder, wat poezen en konijnen op hun boerderij ‘Ondersteijn’ in Berlicum. En terwijl zij zich uitleven op de trampoline onder toeziend oog van een groep bezorgde koeien, wekken de 1.500 zonnepanelen op het dak goeie energie op.

Meer over deze bron

Een diervriendelijk bedrijf, met hart voor alles wat leeft
Het melkveebedrijf Ondersteijn is opgericht door de vader en moeder van Paul en Christien. Toen deze met pensioen gingen, hebben Paul en Christien samen met hun partners Klaas Jan en Annelien het bedrijf overgenomen. Op Ondersteijn heeft iedereen zijn taak. Zo is Paul de echte koeienboer die denkt vanuit het comfort en de gezondheid van de koe en zorgt Annelien ervoor dat de boekhouding en melkrobots tiptop in orde zijn. Samen zorgen zij dat Ondersteijn een groen en diervriendelijk bedrijf is, met hart voor alles wat leeft.

Goeie energie opgewekt met 1.500 zonnepanelen
De melkkoeien hebben alle ruimte en bepalen zelf wanneer ze eten, gemolken worden en of ze binnen of buiten staan. De geïsoleerde stallen hebben een speciale emissiearme vloer en grote ligplekken met schoon, koel zand, zo wordt het vee ouder en is er slechts af en toe antibiotica nodig. Op de daken liggen 1.500 zonnepanelen. En goeie energie die ze daarmee opwekken, verkopen ze via Vandebron: “Want bij een groot energiebedrijf ben je maar een nummer.”

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.