HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Zonnepark Hee

Zonne-energie van Zonnepark Hee

Terschelling gaat voor duurzaam: het eerste zonnepark van het eiland is een feit! Met 1500 zonnepanelen voorziet dit park binnenkort 120 huishoudens van goeie energie. Energie die verkocht wordt via Vandebron. Terschelling Energie bestaat uit vijf enthousiaste, volhardende vrijwilligers met een duurzame doelstelling: zo snel mogelijk naar een zelfvoorzienend eiland. Dirk-Jan: ‘Klimaatverandering is op de waddeneilanden echt voelbaar. De stijgende zeespiegel en bodemdaling zijn een feit. We moeten de aarde goed achterlaten voor een volgende generatie, dus laten we zelf de touwtjes in handen nemen en echt iets gaan doen.’

Meer over deze bron

Na ruim twee jaar plannen, voorbereiden, financieren en bouwen heeft Terschelling vanaf 5 mei een eigen goeie energiebron: Zonnepark Hee. Als koploper van de energietransitie is het vaak hard werken: ‘Een bolwerk van regels, je hebt echt een lange adem nodig. Maar toen we eenmaal een locatie op het oog hadden, wisten we dat dit zonnepark er zou gaan komen’, aldus Dirk-Jan, een van de bestuursleden van Terschelling Energie. En na al dat plannen, voorbereiden en bouwen sieren inmiddels 1500 zonnepanelen de daken van een bedrijventerrein en een braakliggend stuk grond.

Terschelling Energie zorgde al eerder voor goeie energie op het eiland. Eilanders kunnen sinds 2016 overstappen naar Vandebron, via de windmolens van Xander en de Fisker in Friesland. Al snel kwam de vraag: ‘Wanneer kunnen we stroom krijgen van ons eigen eiland?’ Met de opening van dit zonnepark is dit nu voor 120 huishoudens mogelijk. Wil je ook goeie energie van zonnepark Hee? Meld je hier aan.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.