HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Familie Schoenmakers

Zonne-energie van Familie Schoenmakers

In Baarle-Nassau in Noord-Brabant, aan de rand van de Belgische grens, ligt de boerderij van de familie Schoenmaker. Op deze boerderij verzorgen ze 2300 kalveren. Daarnaast worden erwten, spinazie, bonen, maïs en aardappels verbouwd. Op de stallen waar de kalveren in staan, hebben Myriam en Adri Schoenmaker 1764 zonnepanelen laten leggen. Deze produceren naast hun eigen verbruik voor meer dan 150 huishoudens goeie energie!

Meer over deze bron

Adri wilde nooit boer worden. Totdat zijn vader een ongeluk kreeg en Adri noodgedwongen op de boerderij moest meehelpen. Hij kreeg de smaak te pakken en liet een nieuwe kalverenstal bouwen. In de daaropvolgende jaren zijn er 10 afdelingen bijgebouwd. Deze stallen zijn nu gedeeltelijk voorzien van zonnepanelen. Daarnaast hebben ze nog een nieuwe kalverenstal gebouwd en deze is helemaal voorzien van zonnepanelen en een biologische luchtwasser,
deze wordt gebruikt om de ammoniak geur te reduceren en de omgeving te ontlasten.

Myriam en Adri vinden het belangrijk om de reputatie van de boer hoog te houden. ‘Dit omdat wij altijd zoeken naar innovatieve oplossingen om het bedrijf te verduurzamen’, aldus Adri. Met de zonnepanelen zorgen ze ervoor dat het bedrijf voor een groot deel energieneutraal is.

Wil jij ook deel uitmaken van de energietransitie? Schrijf je dan nu in of neem contact met ons op voor een persoonlijk energieaanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.