HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Manhard B.V.

Zonne-energie van Manhard B.V.

Op het industrieterrein in Bijsterhuizen staat het vernieuwde pand van Manhard B.V.. Manhard B.V. is al jaren leverancier van hygiëneproducten en veiligheidsgereedschap voor de voedselindustrie. Toen het bedrijf twee jaar geleden een nieuwe aanbouw liet plaatsen, werd er meteen gekozen om ook te investeren in duurzame energie. ‘Er moet wat gaan gebeuren, dat weten we allemaal. Dit was voor ons een mooie kans om meteen die slimme keus te maken en te investeren in zonnepanelen’, zegt Lars Böke, directeur van Manhard. Met bijna 1000 zonnepanelen houden ze naast hun eigen verbruik om genoeg energie over om nog 70 huishoudens te voorzien van goeie energie.

Meer over deze bron

Om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de opwek van de zonnepanelen gaan ze hier creatief mee om. Zo rijden de werknemers van Manhard in elektrische of hybride auto’s en maken de laadpalen gebruik van de panelen. Ook de heftrucks en pompwagens rijden op goeie energie van de eigen zonnepanelen. Daarnaast is de verlichting volledig vervangen voor LED verlichting met bewegingssensoren, zo wordt er nooit onnodig energie verbruikt! Ze gaan dus slim om met de energieverdeling. Op zonnige dagen, wanneer er een hoge energieproductie is, wordt de zonne-energie rechtstreeks gebruikt om de koelingen te voorzien van duurzame stroom. Bij een hogere vraag naar energie op dat moment kan deze vraag duurzaam opgelost worden door de zonnepanelen op het dak.

Binnen korte tijd moet het volledige bedrijf lopen op duurzame energie. ‘We lopen graag voor daarmee, zo kunnen we ook een voorbeeld zijn voor anderen in de sector.’

Mede door het efficiënte energiegebruik van Manhard B.V. houden ze meer dan genoeg energie over.Wil jij goeie energie van Manhard B.V.? Schrijf je dan nu in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.