Zonne-energie van Melkveehouderij van Breugel

Van origine komen de tweelingbroers Martin en Arjan Breugel uit Heerhugowaard. Sinds het jaar 2000 runnen ze melkveehouderij van Breugel op het Groningse platteland, vlak aan de Duitse grens. Duurzaam boeren speelt een grote rol binnen hun bedrijf. “Daarbij vinden we het belangrijk dat onze boerderij zelfvoorzienend is en proberen we zoveel mogelijk zelf te doen”, aldus de broers. Met 840 zonnepanelen op de stallen, draait de boerderij volledig op goeie stroom. Daarnaast kunnen ze ook nog 50 huishoudens van zonne-energie voorzien.

Meer over deze bron

Voor de 200 koeien van Martin en Arjan staat dierenwelzijn voorop. Hun voer bestaat grotendeels uit gras, maïs en graan van hun eigen land. Alle werkzaamheden op de boerderij doen de broers samen. “Dat het werk met zijn tweeën zo goed gaat, dat koester ik echt” vertelt Martin. Naast een soepele samenwerking tussen de broers zijn ook hun families hecht. Martin en Arjan wonen samen met hun vrouw en vier kinderen op het erf. Hun deuren staan altijd open, “iedereen is welkom”.

Toen de aanvraag van de subsidie eenmaal rond was, verliep de installatie van de zonnepanelen soepel. “Onze volgende stap is ons gasverbruik vervangen voor elektriciteit”, vertelt Martin enthousiast. Op die manier willen ze de CO2 uitstoot van de boerderij steeds verder terugbrengen.

Wil jij ook goeie energie van uit Groningen? Meld je direct aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.