HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Familie van de Kamp

Zonne-energie van Familie van de Kamp

Het bedrijf ging van vader op zoon. Met dit verschil, dat Jan Dirk van de Kamp in 1998 besloot te stoppen met de melkkoeien en zich volledig te concentreren op kippen. Op de daken liet Jan Dirk in totaal 1230 zonnepanelen plaatsen. “Duurzaamheid en efficiency in ons eigen energiebeheer staan hoog in mijn vaandel”, zegt Jan Dirk, die berekende, dat hij zo ook groene energie opwekt voor zo’n 80 huishoudens.

Meer over deze bron

Verstopt achter stapels papier aan een overvol bureau in de keet achter op het erf, maak je Jan Dirk niet blijer dan hem over zijn vak te laten praten. Het vak van kippenboer. Jan Dirk wekt zijn energie volledig zelf op. “Deels doen we dat met onze eigen biovergister, waarin we de kippenmest verwerken. En deels via de zonnepanelen. We zijn zodoende volledig zelfvoorzienend.”


Jan Dirk noemt zichzelf een gelukkig mens. Als echtgenoot van Josephine. Als vader van Lisanne, Jelle, Sietse, Luuk, Jeroen en Lieke. En als ondernemer met een focus op een duurzame bedrijfsvoering. “Ik heb er ook wel schik in, moet ik bekennen. Al kostte de biovergister me wel de nodige slapeloze nachten en zeker extra investeringen. Wat dat betreft zijn de zonnepanelen in mijn geval een zorgelozer energiebron gebleken.” Geluk bij die tegenslag is, dat Jan Dirk zijn duurzame energie goed kwijt kan via Vandebron. “Het contact is me aangeraden door adviseurs die in de groene energiesector actief zijn. Dat was voor mij een belangrijk argument. Ze verwezen hierbij naar de positieve ervaringen die andere producenten hebben. Dat mensen hier in de buurt zo gemakkelijk mijn energie kunnen afnemen trok me definitief over de streep.”

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.