HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Peter en Tejon de Regt

Zonne-energie van Peter en Tejon de Regt

Sinds 2010 runnen broers Peter en Tejon de Regt akkerbouwbedrijf Den Ouden Heuvel. Op het Flevolandse land groeien rode kool, knolselderij, wortels, uien en aardappels. Wanneer het op duurzaamheid aankomt, zijn de heren niet van het halve werk. Zo vangen ze regenwater op in een ondergrondse tank zodat ze minder grondwater hoeven te gebruiken en zijn de daken van de koelcel en de opslagruimte bedekt met zo’n 2000 zonnepanelen. Hiermee draait niet alleen de gehele boerderij op goeie energie, maar blijft er ook genoeg over voor zo'n 70 huishoudens.

Meer over deze bron

Werk en privé gescheiden houden gaat voor Peter en Tejon niet op: “Als we met het bedrijf duurzaam bezig zijn dan gebeurt dat automatisch thuis ook.” Of ze een ondernemersgeest hebben? Ja, daar herkennen ze zich wel in. “Als ondernemer moet je altijd toekomstgericht werken. Dat doen we hier op de boerderij ook.”

Peter en Tejon zijn allebei gek op wielrennen. Tijdens het trainen voor een jaarlijkse rit door de bergen worden plannen gesmeed om de boerderij in 2028 volledig energieneutraal te krijgen. Een mooi streven! Help jij de broers de Regt hun doelstelling te behalen? Schrijf je nu in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.