HomeEnergiebronnen

Windenergie van Leo en Willemien

Windenergie van Leo en Willemien

Sinds eind 1999 wonen Leo en Willemien met hun kinderen op de boerderij. Leo nam in 1997 het bedrijf over van z’n ouders, waar nu aardappelen, suikerbieten, uien en tarwe verbouwd worden. Sinds 2002 produceren ze ook windenergie. Met hun molen wekken ze energie op voor 400 huishoudens.

Meer over deze bron

Een écht familiebedrijf
Leo, Willemien, Ruben, Pieter, Anna en Jan Luc wonen op op de boerderij van een echt familiebedrijf. De kinderen helpen fanatiek mee, maar in het oogstseizoen doen ze dat ook op bedrijven in de buurt. Hoewel school het belangrijkste is, heeft Ruben biologische legkippen en werkt hij op een geiten- en een melkveebedrijf in de buurt. Pieter werkt bij collega akkerbouwer, Anna is druk met haar twee pony’s en net als Jan Luc werkt ze ook nog op het melkveebedrijf van de buren. Voordat ze er eventueel voor kiezen om boer te worden, willen ze nog veel leren en veel van de mooie wereld zien.

Duurzame energie voor de toekomst
Met het oog op de toekomst willen Leo en Willemien graag duurzame energie produceren. Dat doen ze met de windmolen op hun erf, waarmee ze genoeg opwekken voor 400 huishoudens. Het akkerbouwbedrijf, dat constant in beweging is, blijft de hoofdactiviteit. Door ervaring en kansen die duurzame energie produceren biedt, willen ze zich daarin verder ontwikkelen en een kleine bijdrage leveren aan een leefbare wereld voor generaties na hen. ‘We zijn tenslotte rentmeester!’ zegt Willemien. Wil jij ook stroom van Leo en Willemien? Stap snel over!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.