Windenergie van Familie Hoving

Konijnen, honden, kippen, geiten en alpaca's. De familie Hoving heeft het allemaal. En dat is niet het enige. Ze wekken ook duurzame energie op met hun windmolens en zonnepanelen. Een van die windmolens staat op de Zuigerplasdreef in Lelystad. Zij hebben al decennialang goeie energie. In 1993 rees de vraag of energie in plaats van ergens ver weg, ook dichtbij en duurzaam geproduceerd kon worden. “Destijds was een windmolen plaatsen echt pionieren, er was nog niet zoveel over bekend als nu. Er moest ook plek op het net zijn, na een paar windmolens was dat ‘vol’, en moesten nieuwe oplossingen worden gezocht." De eerste windmolen heeft inmiddels plaatsgemaakt voor meerdere moderne modellen rondom Zeewolde. En de energie die hij ermee opwekt? Die verkoopt hij natuurlijk via Vandebron.

Meer over deze bron

Dol op dieren
Martin en Lucia Hoving wonen met hun kinderen Joost, Bente en Marijn op hun boerderij in Zeewolde. De familie is gek op dieren. Wat ooit begon met een paar eenden is nu een verzameling van kippen, alpaca’s, geiten, konijnen, honden en een nandoe (kleine struisvogel). De kinderen zijn nauw betrokken bij de verzorging van de dieren. Inmiddels verkopen zoon Joost en dochter Bente de kippeneieren in de omgeving en op school, “zo leren ze al jong om samen te werken en verantwoordelijkheden te dragen”, aldus vader Martin.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.