HomeEnergiebronnen

Windenergie van Sjako Priem

Windenergie van Sjako Priem

In het hoge noorden, hebben Sjako en zijn vrouw Marianne een boerderij met verschillende gewassen. Uitkijkend over de industriële Eemshaven, geeft Sjako aan hoe belangrijk duurzame energie en innovatie is. Want als akkerbouwer merkt hij veel van de gevolgen van klimaatverandering. Daarom wekt hij zelf goeie energie op met windmolen, die hij kan delen met 470 huishoudens.

Meer over deze bron

Het belang van duurzame energie en innovatie
Sjako Priem woont samen met zijn vrouw Marianne in het Groningse dorp Spijk. Hij verbouwt uien, aardappelen, bieten en tarwe en heeft sinds 1998 een windmolen op zijn erf. Hij heeft deze windmolen, omdat hij het ontzettend interessant vindt hoe een windmolen werkt. “Het is geweldig om te zien wat voor techniek hierbij komt kijken,” aldus Sjako. Hij vindt duurzaamheid erg belangrijk, want als akkerbouwer merkt hij veel van de klimaatverandering. Juist daarom wil hij zoveel mogelijk investeren in duurzame energie. Hij heeft zijn eerste windmolen vervangen, zodat hij nóg meer goeie energie kan opwekken. Ook liggen er zonnepanelen op zijn schuur voor eigen gebruik.

Bij Vandebron weet je waar jouw goeie energie vandaan komt
Terwijl Sjako van zijn erf naar de kolencentrale in de Eemshaven kijkt, vertelt hij: “We kunnen nog flink meer investeren in duurzame innovaties. Met Vandebron maken we daar een goed begin aan, doordat je als consument eindelijk echt weet waar je stroom vandaan komt.” Sjako en Marianne’s windmolen wekt genoeg goeie energie op voor 470 huishoudens. Ben jij de volgende klant van Sjako? Stap nu snel over!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.