Zonne-energie van de Aalbertshoeve

Transparantie staat voorop bij groepsaccommodatie De Aalbertshoeve van Albert en Mathilde in Ermelo. Ze bezorgen mensen graag een leuke tijd, daarnaast vertellen ze een duidelijk verhaal. Van voedsel dat dagelijks wordt geconsumeerd, heeft een grote groep mensen geen idee van de herkomst. Albert en Mathilde informeren over de herkomst van vlees en hoe het komt dat koeien melk geven. En, nu er 2112 zonnepanelen op de daken liggen, wordt er voor 200 huishoudens aan goede energie opgewekt.

Meer over deze bron

De groepsaccommodatie bestaat al ongeveer 50 jaar lang. Alberts opa kocht de boerderij na de oorlog en begon met boeren. 20 jaar later is hij begonnen met het organiseren van kampen bij zijn boerderij. Bij het eerste kamp leerde Alberts vader zijn moeder kennen, ze is er nooit meer weggegaan. Later is Albert gestopt met zijn werk en heeft hij het bedrijf van zijn ouders overgenomen. Er is nu met drie accommodaties ruimte om bijna 190 mensen te laten verblijven.

Albert en Mathilde delen graag wat er gebeurt op de kampeerboerderij. ‘Mensen weten niet meer hoe de veehouderij werkt. Er zijn veel kinderen die denken dat melk uit de fabriek komt. Daar willen wij verandering in brengen door rondleidingen te geven en een verhaal te delen’, geeft Albert aan.

Nu de zonnepanelen liggen, is er een extra verhaal dat verteld kan worden. Duurzaamheid is iets dat Albert en Mathilde veel bezig houdt. Zo is het hele bedrijf, buiten de gasfornuizen in de Groepsaccommodatie om, al sinds 2010 gasvrij. Ze maken gebruik van een biomassakachel waar ze middels resthout uit de bossen bij hen uit de omgeving verwarmen. De aanleg van de zonnepanelen kwam voort uit het idee om eigen energie op te kunnen wekken, zo zijn ze bijna zelfvoorzienend. ‘Ik vind het een mooie sport om uit te oefenen’, zegt Albert.

Denk jij hetzelfde over groene energie en wil je dit kopen van de Aalbertshoeve? Meld je dan nu aan of neem contact met ons op voor een persoonlijk energieaanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.