HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Loonbedrijf Lageveen Nij Beets

Zonne-energie van Loonbedrijf Lageveen Nij Beets

Samen met zijn broer Martin runt Luuk Lageveen hun loonbedrijf in Nij Beets. In drukke tijden zoals oogstperiodes, voeren zij voor boeren uit de omgeving taken uit en verhuren hen werkmachines. Luuk geeft aan dat ze iets willen doen aan de energieproblematiek, het kan namelijk beter en vooral groener. Daarom hebben ze besloten zonnepanelen aan te leggen op het dak van de opslag. Met 416 panelen wekken de broers voor ruim 40 huishoudens goeie energie op.

Meer over deze bron

Het bedrijf runt hij samen met zijn broer. Voor de nodige extra hulp komt ook zijn 13-jarige neefje geregeld helpen. Omdat de heren een bedrijf hebben in grote agrarische voertuigen betekent dat ook een hoog dieselverbruik. In de toekomst worden deze verruild voor elektrische machines, echter is het daar nu nog te vroeg voor en compenseren de heren graag op een andere manier. Zo ontstond het idee van de zonnepanelen, op het grote dak is daar namelijk genoeg ruimte voor! En daarnaast, wordt een ander schuur op het erf binnenkort vervangen; dat betekent meer oppervlakte voor zonnepanelen:‘Wij zijn erg afhankelijk van het weer, daarom is het maken van groene beslissingen voor ons erg belangrijk’.

Met blik op de toekomst en de volgende generatie investeren de broers graag door in goeie energie. Vind jij dit ook belangrijk? Meld je dan hier aan of neem contact met ons op voor een persoonlijk energieaanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.