Windenergie van Chris Hopmans

Akkerbouwer Chris Hopmans heeft zonnepanelen op de daken van zijn stallen en een windmolen op zijn erf. Met die windmolen wekt hij genoeg goeie energie op zo’n 500 huishoudens. Ben jij daar één van? Meld je snel aan!

Meer over deze bron

Duurzaam voor de volgende generaties
Op de akkers rondom de boerderij in Woensdrecht, teelt Chris samen met zijn broer onder andere bieten en aardappelen. Duurzaamheid staat bij hem en zijn familie hoog in het vaandel. Op financieel gebied is het een verstandige keuze, maar hij doet het vooral omdat hij “houdt van pionieren en het gewoon leuk vindt”. Ook zijn zoon Han heeft het duurzame virus te pakken gekregen. “Duurzame energie gaat ten slotte om de volgende generaties”, aldus Chris

Goeie energie voor zo’n 500 huishoudens
Sinds 2005 participeert Chris in van een van de grootste windparken van Nederland bij Kreekraksluis. Hij heeft al jaren een eigen windmolen op zijn erf staan en inmiddels produceert hij ook zonne-energie op de daken van zijn stallen. Maar hier blijft het niet bij: de gebroeders Hopmans zijn al twee jaar bezig met een groots zonne-energiepark: “Als alles doorgaat zullen er volgend jaar 25.000 panelen worden geplaatst aan het Schelde-Rijnkanaal, waarmee we kunnen bewijzen dat dit wel degelijk in Nederland kan.” Ook geïnspireerd geraakt door Chris? Schrijf je snel in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.